Tgrt Haber

Apple'a Çin'de soğuk duş: iPhone zirveyi kaybetti

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Business Insider
05 Mart 2024 13:51 - Güncelleme : 05 Mart 2024 13:54
Apple'a Çin'de soğuk duş: iPhone zirveyi kaybetti
apple çin,iphone satış rakamları,akıllı telefon

2024'ün ilk altı haftasında Apple'ın Çin'deki iPhone satışları yüzde 24 geriledi ve iPhone da 2023'teki "en çok satan akıllı telefon" unvanını kaybetti.

Pazar araştırma şirketi Counterpoint Research tarafından yayınlanan yeni bir rapora göre, Apple'ın Çin'deki iPhone satışları 2024'ün ilk altı haftasında yaklaşık yüzde 24 geriledi.

Satışlardaki bu düşüşle birlikte Apple iPhone, Çin'de ilk olarak 2023 yılında elde ettiği "en çok satan akıllı telefon" ünvanını da kaybetmiş oldu.

Bununla birlikte Apple'ın ülkedeki pazar payı da düşmüş durumda. Counterpoint'e göre, teknoloji devi firmanın Çin'deki pazar payı 2023 yılında yüzde 19 iken artık yüzde 15,7 oranına gerilediği ifade edildi.

ZİRVEDEKİ İSİM ÇİNLİ BİR MARKA

Çinli çok uluslu bir teknoloji şirketi olan Vivo, Counterpoint Research'e göre şu anda Çin'de en çok satan akıllı telefon üreticisi konumunda. Veriler, Counterpoint'in Çin Akıllı Telefon Haftalık Satış Oranı Takibi'nin bir parçası olarak yayınlandı.

Vivo'yu dördüncü sırada Huawei, Honor ve Apple takip ediyor. Hatırlanacağı üzere Honor, 2020 yılına kadar Huawei'ye bağlı çalışıyordu ancak ABD'nin Çinli şirkete yönelik baskıları nedeniyle ikili ayrılmak zorunda kalmıştı.

"HUAWEİ GERİ DÖNDÜ" VURGUSU

Counterpoint'in kıdemli analistlerinden Mengmeng Zhang, iPhone ile ilgili olarak "Öncelikle, yeniden dirilen Huawei ile üst uçta sert bir rekabetle karşı karşıya kalırken, OPPO, Vivo ve Xiaomi gibi şirketlerin agresif fiyatları nedeniyle ortada sıkıştı." ifadelerini kullandı.

Öte yandan Counterpoint'in raporunda Çin'de akıllı telefon satışlarının da yıllık bazda yüzde 7 düştüğü bilgisine yer verildi.

Kaynak: Business Insider
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...