Tgrt Haber

Apple'a memleketinde soğuk duş: Satış yasağı kesinleşti

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: The Verge
21 Aralık 2023 10:42 - Güncelleme : 21 Aralık 2023 10:42
Apple'a memleketinde soğuk duş: Satış yasağı kesinleşti
Apple Watch,akıllı saat,masimo

Apple ile tıbbi teknoloji firması Masimo arasındaki patent anlaşmazlığı, Apple Watch modellerinin ABD'de satışının yasaklanmasıyla sonuçlandı. iPhone üreticisi bu karara itiraz etti fakat beklediği sonucu alamadı. Peki şimdi ne olacak?

Apple'ın Watch Series 9 ve Watch Ultra 2'ye yönelik ithalat ve satış yasağından kurtulma çabası boşa çıktı. Çarşamba günü yapılan bir başvuruda ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu (ITC), Apple'ın temyizi beklerken yasağın kaldırılması yönündeki talebini reddetti.

Pazartesi günü Apple, ITC'nin ekim ayında şirketin kandaki oksijen seviyesini ölçen sensörlerinin tıbbi cihaz üreticisi Masimo'nun patentlerini ihlal ettiğini belirten kararına yanıt olarak Watch Series 9 ve Ultra 2'yi satıştan kaldıracağını açıklamıştı. Her iki akıllı saat modeli 24 Aralık'a kadar satışta kalacak, 26 Aralık'tan itibarense ithalat yasağı yürürlüğe giriyor.

Bloomberg'e göre Apple halihazırda yazılım değişikliklerinin uygulanması da dahil olmak üzere yasağı önlemenin yollarını araştırıyor.

YASAK SADECE ABD'DE GEÇERLİ

ABD'de Best Buy gibi üçüncü taraf perakendeciler, stokları bitene kadar akıllı saatleri satmaya devam edebilecek. Bu arada Apple'ın yasağı durdurma girişimi başarısız olsa da Başkan Joe Biden'ın veto etmesi halinde kararın geri alınması mümkün.

'APPLE'I SUÇÜSTÜ YAKALADIK'

Masimo Üst Yöneticisi (CEO) Joe Kiani, Apple'ın kandaki oksiyen seviyesini ölçen sensörünün kendi patentlerini ihlal ettiğine dair açıklamasında, şirketin suçüstü yakalandığını ima etti. "Bu kazara gerçekleşmiş bir ihlal değil. Bu, fikri mülkiyetimizin kasıtlı olarak alınmasıdır." ifadesini kullandı.

HER MODELİN SATIŞI YASAK DEĞİL

Apple Watch SE gibi kandaki oksiyen seviyesini ölçme özelliği bulunmayan Apple Watch modelleri satılmaya devam edecek.

Kaynak: The Verge
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...