Tgrt Haber

Apple'dan Epic Games'in iOS uygulamasına veto

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TechCrunch
07 Mart 2024 13:06 - Güncelleme : 07 Mart 2024 13:08
Apple'dan Epic Games'in iOS uygulamasına veto

Epic Games'in uygulama mağazasını iOS'a getirmek için kullanacağı geliştirici hesabını Apple kapattı. Oyun geliştiricisi, Apple'ın bu adımının "Dijital Hizmetler Yasası'nı ihlal ettiğini" savunuyor.

Apple ile Epic Games arasında yıllardır yasal düzlemde devam eden mücadele, bugün Fortnite geliştiricisinin App Store'daki developer hesabının Apple tarafından kapatıldığını açıklamasıyla yeni bir boyut kazandı.

Bu da, Epic'in geliştirici hesabına geçen ay verilen onayın iptal edildiğini anlamına geliyor. Epic Games yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği'nin Dijital Hizmetler Yasası (DMA) sayesinde Fortnite'ı Avrupa'daki iOS cihazlarına geri getirmenin mümkün olacağını söylemişti.

Ancak şirket Apple'ın avukatlarının "Epic Games İsveç AB" hesabını sonlandırdığını bildiren bir mektup gönderdiğini açıkladı. Bu hareketi "DMA'nın ciddi ihlali" olarak niteleyen Epic, aynı zamanda Apple'ın iOS cihazlarda gerçek rekabete izin verme niyetinde olmadığını gösterdiğini de öne sürdü.

"APPLE, APP STORE'UN RAKİBİNİ ORTADAN KALDIRIYOR"

Epic, Apple ile yazışmalarının kopyalarını da yayınladığı blog yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Apple, Epic'in geliştirici hesabını sonlandırarak App Store'un en büyük potansiyel rakiplerinden birini ortadan kaldırmıştır. Geçerli bir rakip olma yeteneğimizi baltalıyorlar ve diğer geliştiricilere Apple ile rekabet etmeye çalıştıklarında veya adil olmayan uygulamalarını eleştirdiklerinde başlarına neler geleceğini gösteriyorlar."

Oyun geliştiricisi, Apple'ın kararını desteklemek için sunduğu sebepler arasında, Epic Games CEO'su Tim Sweeney'in, Apple'ın önerdiği DMA kurallarına yönelik eleştirilerinin de olduğunu iddia ediyor.

Epic Games, Apple'ın uygulama ekonomisi üzerindeki gücünü ve nüfuzunu kırmak üzere birden fazla pazarda düzenlemeler yapılması için lobi faaliyetleri yürüterek Apple'ın başını derde sokmuştu. Epic'e göre Apple'ın şirkete bunun "ekosistemleri için bir tehdit" olduğunu söylediği bildirildi.

Kaynak: TechCrunch
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...