Tgrt Haber

Bütün 'Apple'ların sahibi olmak istiyor... Teknoloji devi, Apple-Man filmine dava açtı

02 Şubat 2022 12:46 - Güncelleme : 02 Şubat 2022 13:38
Bütün 'Apple'ların sahibi olmak istiyor... Teknoloji devi, Apple-Man filmine dava açtı

Teknoloji devi Apple, bağımsız film yönetmeni Vasyl Moskalenko'nun komedi filmi için kullanmayı planladığı "Apple-Man" isminden şikayetçi. ABD merkezli şirket, Moskalenko'nun "Apple-Man" ticari marka tescil başvurusuna karşı çıktı.

YouTube’da paylaştığı bir video ile açıklama yapan Vasyl Moskalenko, Apple'ın Apple-Man ticari markasına karşı çıktığını söyledi. Ayrıca Apple’ın kendisine 467 sayfalık bir belge göndererek dava sürecini başlattığını da belirtti.

Moskalenko videoda "Filmimin Apple şirketi ile hiçbir ilgisi yok. MacBook'lar, iPhone'lar, iPad'ler vb. hakkında hiçbir şeyden bahsetmedim. Tek bir kelime yok." dedi. Moskalenko, filminin elmalar hakkında olduğunu vurguladı.

APPLE İLE İLGİSİ YOK

Apple’a saygı duyduğunu belirten Apple-Man filminin yönetmeni, “Sevgili Apple şirketi, işinizi ve ürününüzü her türlü olumsuz etkiden korumak istediğinizi anlıyorum ama hiçbir koşulda filmimle markanıza zarar vermek gibi bir niyetim yok." şeklinde konuştu. 

Bütün 'Apple'ların sahibi olmak istiyor... Teknoloji devi, Apple-Man filmine dava açtı

Açıklamasının devamında ise, filmin içeriğinden bahsederek, "Cep telefonları, bilgisayarlar, yazılımlar, markanızla çeliştiği düşünülebilecek hiçbir şey üretmeyeceğim. Ben sadece herkesin en sevdiği meyve ile ilgili süper güce sahip bir süper kahraman hakkında bir komedi filmi yapmak istiyorum.” dedi. 

Moskalenko, "her türlü müzakereye açık" olduğunu ve Apple ile bir anlaşmaya varabileceğini düşünüyor. Yönetmen, ticari marka kaydının reddedilmesi durumunda Apple'ın filmin vizyona girdikten sonra silinmesini talep edebileceğinden de endişe duyuyor.

"HER ALANDA 'APPLE'IN SAHİBİ OLMAK İSTİYOR"

Yönetmen Vasyl Moskalenko'nun avukatı Jeremy Eche, "Her sektörde 'Apple' kelimesinin sahibi olmayı istiyorlar" diyerek Apple’ı eleştirdi. Buna karşın, dünyanın en değerli şirketi, izleyicilerin yanlışlıkla Apple-Man'in Apple ile ilişkili olduğuna inanacağını ve filmin markaya zarar vereceğini iddia ediyor.

Apple, şirketle çok az ilişkisi olan tasarımlara bile karşı çıkmasıyla ünlü. Şirketin birçok ticari marka davaları bulunuyor. Geçtiğimiz yıl Apple, Prepear'ın ticari markasına karşı çıktı çünkü armut şeklindeki logo Apple'ın kendi logosuna çok benziyordu. Prepear'ın armutun yaprak tasarımında küçük değişiklikler yapmasıyla sorun çözüldü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...