Tgrt Haber

Apple'ın kurucusu Steve Jobs imzaladı: 48 yıllık çek açık artırmaya çıktı

07 Mart 2024 15:33 - Güncelleme : 07 Mart 2024 15:37
Apple'ın kurucusu Steve Jobs imzaladı: 48 yıllık çek açık artırmaya çıktı
Steve Jobs, Apple, Çek

Steve Jobs'un imzaladığı, 8 Temmuz 1976 tarihli 201,41 dolar tutarındaki Apple telefon faturasının yer aldığı çek, açık artırmada satışa çıktı. Şimdiden 15 bin doların üzerinde teklif verildi.

Steve Jobs ve Apple'ın ilk yıllarındaki bazı nadir eşyaların açık artırmaya girdiğini görmek alışılmadık bir durum değil. Bu sefer, Jobs'un Apple'dan gelen bir telefon faturasını ödemek için imzaladığı tarihi bir çek açık artırmada yüzbinlerce TL'ye satışa çıktı.

Apple'ın kurucu ortağı tarafından imzalanan 8 Temmuz 1976 tarihli çekte "Apple Computer Company'nin hesabından" yazıyor ve şirketin ilk resmi adresi Palo Alto, Kaliforniya'da bulunuyor. RR Auction'a göre çek "çok iyi durumda" ve PSA/DNA tarafından "GEM MT 10" olarak sıralanıyor.

Açık artırma web sitesinde konuyla ilgili şu ifadeler geçiyor:

"İlk iPhone'un 29 Haziran 2007'de piyasaya sürülmesinden yaklaşık 31 yıl önce Apple Computer'ın telefon faturasını ödeyen, Jobs imzalı hoş bir çek. 1976 yazında, Apple Computer Company'nin kurulmasından yaklaşık dört ay sonra, Jobs ve Wozniak ilk ürünlerini oluşturmak için yoğun bir şekilde çalışıyorlardı."

ÇEK 200 DOLAR TUTARINDA

Pacific Telephone'a yazılan 8 Temmuz 1976 tarihli çek, Steve Jobs'un imzasını taşıyor ve 201,41 dolar tutarında olduğu yazıyor. Bu nadir ürünü satın almak elbette kolay olmayacak. Teklifler 21 Mart'a kadar verilebilir durumda ve mevcut teklif de 15 bin doların üzerinde.

Bununla birlikte RR Auction'da açık artırmaya çıkarılan başka Apple ürünleri de var. Bunlar arasında Steve Wozniak imzalı bir Apple-1 bilgisayar, orijinal kutusuyla birlikte çalışan bir Apple Lisa, prototip bir Macintosh fare, bir Newton MessengerPad ve hatta kutusunda mühürlenmiş bir 2007 iPhone yer alıyor.

Kaynak: 9to5Mac
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...