Tgrt Haber

Apple’ın müstehcen fotoğrafları bulanıklaştıran özelliği hızla yayılıyor

21 Nisan 2022 15:30 - Güncelleme : 21 Nisan 2022 15:33
Apple’ın müstehcen fotoğrafları bulanıklaştıran özelliği hızla yayılıyor

Apple, geçen yıl duyurduğu yeni mesajlaşma özelliğini daha fazla ülkede aktif hale getirdi. Çocuk istismarına karşılık geliştirilen güvenlik sistemi, müstehcen görüntülerin bulanık görünmesini sağlıyor.

Güvenlik konusunda hassas olarak bilinen Apple, geçtiğimiz yıl önemli bir duyuru yaptı. ABD merkezli üretici, Mesajlar özelliği için önemli bir özelliği açıkladı. Söz konusu özellikte çocuk istismarına karşılık, müstehcen görüntülerin bulanıklaştırılması işlevi yer alıyordu.,

Yeni güvenlik sistemi, şirketin kendi mesajlaşma ugyulama hizmeti için kullanıma sunuldu. Bu hizmet üzerinden çocuklara gönderilen çıplaklık içeren görüntüler, geliştirilen algoritma sayesinde otomatik olarak algılanıp bulanıklaştırılıyor.

DAHA FAZLA ÜLKEYE SUNULUYOR

Apple, söz konusu güvenlik özelliğinin artık daha fazla ülkede kullanıma sunulduğunu duyurdu. Mesajlarda iletişim güvenliğini sağlayan bu işlev; ABD’nin ardından, İngiltere, Kanada, Yeni Zelanda ve Avustralya'daki kullanıcılar içinde aktif hale geldi.

Apple’ın müstehcen fotoğrafları bulanıklaştıran özelliği hızla yayılıyor

Yukarıdaki ülkede yaşayan kullanıcılar, iOS,iPadOS ve macOS’taki Mesajlar uygulamalarında artık yeni güvenlik sisteminden yararlanabilece. Peki yeni özellik nasıl oluyorda müstehcen görüntüleri tespit ediyor?

Apple, geçtiğimiz yıl mesajlaşma için getirdiği bu algoritmanın nasıl kullanıldığına açıklık getirdi. Firma, cihazlara gelen görüntülerin ilk olarak otomatik olarak tarandığını belirtti. Mevcut Aile Paylaşım sistemi ile entegre gelen özellik, müstehcen görüntüleri tespit ettiği andan itibaren görüntüleri bulanıklaştırıyor. 

Bu sayede çıplaklık içeren müstehcen görüntülerin çocuklara gösterilmesi engelleniyor. Ayrıca Apple bu aşamadan sonra ne yapılması gerektiği konusunda da rehberlik ediyor. Cihazlarda açılması engellenen müstehcen görüntüler için, "Yalnız değilsiniz ve her zaman güvendiğiniz birinden veya eğitimli profesyonellerden yardım alabilirsiniz" uyarısı çıkıyor. Ek olarak ‘’bu kişiyi de engelleyebilirsiniz’’ uyarısının mevcut olduğunun da altını çizmekte fayda var. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...