Tgrt Haber

ATMACA Füzesi hedefini tam isabetle vurdu!

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: tgrthaber.com.tr
10 Mart 2024 19:32 - Güncelleme : 10 Mart 2024 19:44
Atmaca Füzesi, Savunma Sanayii Başkanlığı, Milli Teknoloji

Roketsan tarafından geliştirilen milli ve yerli turbojet motor KTJ-3200'ün kullanıldığı test atışında, ATMACA füzesi hedefine tam isabet sağlayarak büyük bir başarıya imza attı.

Atmaca füzesi hedefini başarıyla vurdu. Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından başlatılan ve Roketsan'ın ana yüklenicisi olduğu ATMACA Projesi kapsamında, milli imkânlarla geliştirilen alt sistem ve bileşenlerin doğrulanması amacıyla gerçekleştirilen atışta, füze hedefine tam isabet sağlayarak projenin başarısını bir kez daha kanıtlamış oldu.

Türkiye'nin füze teknolojisi alanındaki yetkinliğini ve milli imkânlarla geliştirme kabiliyetini de gözler önüne seren başarı tam not aldı.

ATMACA Füzesi hedefini tam isabetle vurdu.

“HERKESİ YÜREKTEN TEBRİK EDERİM”

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, Proje gelişmesi ile ilgili olarak sosyal medya hesabında şu paylaşımda bulundu:

“Gelen sese kulak verin; o ses bizi geleceğe taşıyacak! Milli motorlarımızla güçlenen milli platformlarımız, savunma sanayiimizin tam bağımsızlık hedefine ivme katıyor, sahada oyunları değiştiriyor.   Başkanlığımız himayelerinde başlatılan ve Roketsan tarafından geliştirilen ATMACA Füzesi, Kale Ar-Ge tarafından geliştirilen Türkiye’nin ilk yerli ve millî Turbojet Motoru (KTJ-3200) ile gerçekleştirdiği atışta, hedefini başarıyla vurdu. Başta mühendislerimiz ve teknik ekiplerimiz olmak üzere projede emeği geçen herkesi yürekten tebrik ederim.  Ülkemize, milletimize hayırlı uğurlu olsun.”

Kaynak: tgrthaber.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...