Tgrt Haber

Avrupa’nın en kirli havası Türkiye’den çıktı: İşte en iyi ve en kötü havaya sahip şehirler

23 Mart 2022 10:34 - Güncelleme : 23 Mart 2022 11:13
Avrupa’nın en kirli havası Türkiye’den çıktı: İşte en iyi ve en kötü havaya sahip şehirler

Hava Kalitesi araştırma şirketi IQAir, en kirli ve en temiz havaya sahip şehirleri sıraladı. Avrupa'da havası en kirli şehrin Türkiye'den çıkması da gözlerden kaçmadı. İşte detaylar...

Her yıl yapılan hava kalite raporunun 2021 bilançosu yayınlandı. Paylaşılan listeye göre 2021 yılında Dünya Sağlık Örgütü standartlarını karşılayan bir ülke bile olmadığı görüldü. Ayrıca yine söz konusu listede Türkiye’deki bir ilin, Avrupa’da en kirli havaya sahip olduğu da gözlerden kaçmadı.

Hava kalitesi ile ilgili analizleri paylaşan IQAir, Dünya’da en kirli havaya sahip ülkeleri açığa çıkarırken Türkiye’de Iğdır ilinin de Avrupa’daki en kötü havaya sahip şehir olarak belirledi. Toplam 6.475 şehri inceleyen IQAir, henüz hiçbir ülkenin Dünya Sağlık Örgütü’nün standartlarını karşılayamadığını da belirtti. 

HAVA KALİTE RAPORU YAYINLANDI

Dünya’da hava kirliliğini azaltmak için bazı ülkeler araştırma ve çalışmalar yapmakta. Hava kalitesini ölçen IQAir’ın yöneticilerinden Christi Schroeder, DSÖ’ün hava kalite standartlarını karşılayan bölge oranının sadece yüzde 3.4 ile sınırlı kaldığını belirtti. Her ne kadar hava kirliliğinin önüne geçilmesi için çalışmalar yapılsa da, ne yazık ki durum tam tersini gösteriyor. Zira yayınlanan 2021 raporu, hava kalitesinin her geçen gün daha da düştüğünü ortaya koyuyor.

Avrupa’nın en kirli havası Türkiye’den çıktı: İşte en iyi ve en kötü havaya sahip şehirler

BANGLADEŞ EN KÖTÜ HAVA KALİTESİNE SAHİP

IQAir tarafından paylaşılan listede, en kötü havaya sahip ülke Bangladeş oldu. Geçtiğimiz yıl da yine hava kalitesinde sınıfta kalan Bangladeş , bu yıl da yine en kötü hava kalitesine sahip ülkeler arasında başı çekti. 

TÜRKİYE HAVA KALİTE SONUÇLARI

Yapılan incelemeler doğrultusunda Türkiye’nin en kaliteli havaya sahip şehri Çankırı oldu. Çankırı, 6.475 şehir arasında 4.047’inci sıraya yerleştirildi. Partükül oranı 9.3 µg/m³ olan Çankırı, hava kalitesi açısından Türkiye’nin en kötü ili. 

Avrupa’nın en kötü hava kalitesine sahip şehri de Türkiye’den çıktı. Doğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan Iğdır, 66.2 µg/m³ ile Avrupa’nın en kirli hava kalitesine sahip şehri olarak belirlendi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...