Tgrt Haber

Bakan Kacır duyurdu! Türkiye'nin uzay çalışmaları Meclis'e taşınıyor

24 Ocak 2024 17:58 - Güncelleme : 24 Ocak 2024 19:11
uzay

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Meclis'e uzay kanunu götürmek istiyoruz" dedi. Bakan Kacır, Türkiye Uzay Ajansı'nın çalışmalarının olduğu taslağın hazır olduğunu paylaştı.

Türkiye'nin uzay çalışmaları Meclis'e taşınıyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Meclis'e uzay kanunu götürmek istiyoruz" diyerek müjdeyi verdi.

"UZAY EKONOMİSİNDEN PAY ALACAĞIZ"

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, uzay teknolojilerini geliştireceklerini kaydetti. Bakan Kacır, sosyal medya hesabı X üzerinden Milli Uzay Programı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Kacır, "600 milyar doları aşan uzay ekonomisinden daha fazla pay alacağız" diye konuştu.

Bakan Kacır duyurdu! Türkiye'nin uzay çalışmaları Meclis'e taşınıyor

"ÖZEL SEKTÖRÜ DE DESTEKLEYECEĞİZ"

Bakan Kacır şunları kaydetti: "Uydu üretiminde elde ettiğimiz tecrübeyi yeni projelere taşıyacağız. Uzay sistemlerinde ve uzay araştırmalarında ekosistemi güçlendireceğiz. 600 milyar doları aşan uzay ekonomisinden daha fazla pay alacağız. Ankara’da ‘Uzay Teknoloji Geliştirme Bölgesi’ kuracağız. Özel sektörü destekleyeceğiz. Küresel projelerde rol alacağız."

Bakan Kacır, Türkiye Uzay Ajansı'nın çalışmalarının olduğu taslağın hazır olduğunu ifade etti. Gezeravcı ile önümüzdeki günlerde de bağlantı kuracaklarını dile getiren Kacır, “Zaten önümüzdeki günlerde 6-7 bağlantı daha olacak. Cuma günü de biz görüşeceğiz. Bursa’da Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi var. Oradan gençlerle birlikte bağlanacağız. Sonra da birkaç okula Hatay’da, Diyarbakır’da, Samsun’da. Farklı coğrafyalardan mesela Üniversite Samsun’dan seçildi. Bir okul deprem bölgesi Hatay’dan seçildi. Bir fen lisesi olsun dedik TÜBİTAK Fen Lisesi’nde olacak. Ülkenin farklı şehirlerinden, farklı okul tiplerinden olsun diye tercih ettik” şeklinde konuştu.

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...