Tgrt Haber

Bakan Uraloğlu duyurdu: Türksat 6A’ya yeni logo

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: tgrthaber.com
05 May 2024 11:12 - Güncelleme : 05 May 2024 11:14
Bakan Uraloğlu duyurdu: Türksat 6A’ya yeni logo

Türksat 6A’nın üretim ve test süreçlerinin başarıyla tamamlandığını duyuran Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türksat 6A’nın yeni logosunu belirlediklerini açıkladı

Türkiye’nin en büyük Ar-Ge projesi olan uzaydaki gücüne güç katan Türksat 6A için belirlenen logonun ilhamının; Türkiye Yüzyılı vizyonu ve Türk bayrağından alındığını söyleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Temmuz ayında yörüngesine göndereceğimiz milli haberleşme uydumuz Türksat 6A ile gururumuz, şanlı bayrağımız uzaydaki yerini alacak” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A’nın montaj, entegrasyon ve testlerinin, Türksat, Savunma Sanayi Başkanlığı ve TUSAŞ iş birliğiyle ülkemize kazandırılan Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test (USET) Merkezi’nde tamamlandığını duyuran Bakan Uraloğlu, yörüngede görev yapacak uydunun "uçuş modeli"nin entegrasyon, sistem seviyesi testleri ve son hizalama ölçümlerinin tamamlandığını aktardı.

Bakan Uraloğlu duyurdu: Türksat 6A’ya yeni logo - 1. Resim

"SPACE-X'İN MERKEZİNE GÖNDERECEĞİZ"

Yapılan testlerde uydunun fırlatma süreci ve uzay ortamı için tüm koşullar için dayanıklılığının test edildiğini söyleyen Bakan Uraloğlu, "Bütün testlerimizi başarı ile tamamladık. Haziran ayı başında da özel bir uçakla Amerika’nın Florida eyaletindeki Space-X’in merkezine göndereceğiz" ifadelerini kullandı.

Bakan Uraloğlu duyurdu: Türksat 6A’ya yeni logo - 2. Resim

Kaynak: tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...