Tgrt Haber

Başarıyla fırlatılmıştı! Türksat 6A’dan ilk sinyal alındı

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
09 Temmuz 2024 09:14 - Güncelleme : 09 Temmuz 2024 09:15

Türkiye'nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A hava koşulları nedeniyle yaşanan 2 saat 10 dakikalık gecikmenin ardından başarılı bir şekilde fırlatılmıştı. Türksat 6A’nın yörüngeye fırlatılmasının ardından 67. dakikada uydudan ilk sinyalin alındığı açıklandı.

Türkiye​'nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A’nın yörüngeye fırlatılmasının ardından uydudan ilk sinyalin alındığı açıklandı.

"İLK SİNYALİ ALDIK"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu​, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, "Ve uydumuzdan ilk sinyali, planlanan şekilde 67. dakikada başarıyla aldık. Hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

Başarıyla fırlatılmıştı! Türksat 6A’dan ilk sinyal alındı - 1. Resim

Uydudan ilk sinyalin alınmasıyla, fırlatma ve uydunun roketten ayrılma sürecinin başarıyla tamamlandığı kesinleşmiş oldu.

Başarıyla fırlatılmıştı! Türksat 6A’dan ilk sinyal alındı - 2. Resim

BAŞARIYLA FIRLATILMIŞTI

Türk mühendislerce üretilen Türkiye'nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A​ hava koşulları nedeniyle yaşanan 2 saat 10 dakikalık gecikmenin ardından Türkiye saati ile 02.30’da ABD’nin Florida eyaletindeki Kennedy Uzay Merkezi​'nden başarılı bir şekilde fırlatılmıştı.

Başarıyla fırlatılmıştı! Türksat 6A’dan ilk sinyal alındı - 3. Resim

10 ila 15 gün arası bir süre zarfında asıl yörüngesine yerleşmesi beklenen uydunun, yaklaşık 1 ay içerisinde de aktif hale geleceği belirtilmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...