Tgrt Haber

Baykar duyurdu: Bayraktar TB3 ilk koşu testinden başarıyla geçti

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Anadolu Ajansı
13 Ekim 2023 12:05 - Güncelleme : 13 Ekim 2023 12:05
Baykar duyurdu: Bayraktar TB3 ilk koşu testinden başarıyla geçti
bayraktar tb3,siha,baykar,savunma sanayii

Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen, kısa pistli gemilerden kalkış ve iniş kabiliyetine sahip dünyanın ilk silahlı insansız hava aracı olan Bayraktar TB3, ilk koşu testinden başarıyla geçti.

Dünyada kısa pistli gemilere konuşlu ilk silahlı insansız hava aracı (SİHA) olması planlanan Bayraktar TB3, ilk koşu testini başarıyla tamamladı. Baykar Teknoloji, sosyal medya platformu X'teki hesabından yaptığı paylaşımda, Bayraktar TB3 SİHA'nın ilk koşu testini gerçekleştirdiği görüntülere yer verdi.

Bayraktar TB3, Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirildi. Kısa pistli gemilerden kalkış ve iniş kabiliyetine sahip Bayraktar TB3, keşif-gözetleme ve istihbarat görevlerinin yanı sıra kanatları altında taşıdığı yerli akıllı mühimmatlarla operasyon icra etme kabiliyetine sahip.

Katlanabilen kanat yapısıyla helikopter gemileri ve uçak gemilerinde kullanıma uygun olarak tasarlanan hava aracı, ilk kez nisan ayında TEKNOFEST İstanbul'da sergilenmişti.

İLK UÇUŞUNU KARADAN YAPACAK

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı / Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, eylül ayında düzenlenen İzmir TEKNOFEST'te, Bayraktar TB3'ün uçuşunu yapacağı tarihe ilişkin bilgiler verdi.

TB3'ün, TEKNOFEST öncesinde yer testleri için ve sonrasında gerçekleşecek uçuş testleri için Çorlu'ya intikal ettiğini söyleyen Bayraktar, "Yakın bir zamanda testlerimizi başarıyla tamamlayarak ilk uçuşunu gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Bu karadan uçuş olacak." açıklamasında bulundu.

https://twitter.com/BaykarTech/status/1712733320893607985

Bayrakter, karadan uçuşun tamamlanmasının ardından, ilerleyen zamanlarda da gemiden testlerine başlayacakları bilgisini paylaştı.

30 Ağustos 2022 tarihinde ilk olarak TEKNOFEST Karadeniz'de halkın önüne çıkan Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA, 14 Aralık 2022'de ilk uçuşunu gerçekleştirmişti.

BAYRAKTAR TB3, DÜNYADA İLK OLACAK

Bayraktar TB3 SİHA, katlanabilen kanat yapısıyla TCG Anadolu gibi kısa pistli gemilerden kalkış ve iniş kabiliyetine sahip dünyadaki ilk silahlı insansız hava aracı olacak. Bayraktar TB3'ün sahip olacağı kabiliyetler bu sınıftaki insansız hava araçları açısından da önemli bir yenilik olacak.

Görüş hattı ötesi haberleşme kabiliyetine de sahip olacak Bayraktar TB3, bu sayede çok uzun mesafelerden kumanda edilebilecek. Böylece keşif-gözetleme, istihbarat ve taşıdığı akıllı mühimmatlar ile taarruz görevlerini deniz aşırı hedeflere karşı icra ederek Türkiye'nin caydırıcı gücünde çarpan etkisi yapacak.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...