Tgrt Haber

Baykar'dan gururlandıran 'Kızılelma' paylaşımı! 20 bin feet'teki görüntüleri nefes kesti

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
01 Nisan 2023 22:50 - Güncelleme : 02 Nisan 2023 00:21
baykar,kızılelma

Baykar tarafından yerli ve milli imkanlarla geliştirilen Türkiye'nin ilk insansız hava aracı Kızılelma, üçüncü testinden de başarıyla geçti. Baykar, 20 bin feet irtifaya çıkan Kızılelma'nın gururlandıran görüntülerini sosyal medyadan paylaştı.

Türkiye savunma sanayiinde destan yazmaya devam ediyor. Bir bir üstüne müjdeli haberlerin gelmesiyle yerli ve milli savunmada yeni bir kapı aralanıyor.

Bağımsızlık fikriyle projelerin başına geçen mühendisler Türk milletini gururlandırmayı sürdürüyor. Türkiye'nin yerli insansız savaş uçağı Kızılelma'nın testleri devam ediyor.

Bayraktar Kızılelma orta irtifa testini de başarıyla tamamladı. Baykar Teknoloji o görüntüleri "Yüksek teknolojinin KIZILELMA’sı…" ifadeleriyle paylaştı.

BİR TESTİ DAHA BAŞARIYLA GEÇTİ

Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı bu kapsamda Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde bulunan AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi'nde üçüncü uçuşunu gerçekleştirdi.

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar'ın yönetiminde gerçekleştirilen üçüncü uçuşta, Bayraktar Kızılelma 20 bin feet irtifaya çıkarak Orta İrtifa Sistem Tanımlama Testi'ni başarıyla tamamladı.

"2024'TE SERİ ÜRETİMİ BAŞLIYOR"

Selçuk Bayraktar, “Bu gerçekleştirdiğimiz üçüncü test oldu. Bundan sonra da geliştirme faaliyetlerimiz kapsamında birçok testimiz devam edecek. 2024’ün başında Kızılelma’nın seri üretimine başlamayı hedefliyoruz. Bir yandan da o faaliyetlerimiz geliştirme faaliyetlerimiz devam ediyor” dedi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...