Tgrt Haber

Bayraktar TB2'lerin mimarı Selçuk Bayraktar: Seyir füzesi 'çakır' KIZILELMA’ya ayrı yakışacak

01 Nisan 2022 00:26 - Güncelleme : 01 Nisan 2022 00:42

Yerli ve milli imkanlarla ROKETSAN tarafından geliştirilen seyir füzesi 'çakır' tüm Türkiye'ye tanıtıldı. Bayraktar TB2, TB3 ve AKINCI TİHA'ların mimarı Selçuk Bayraktar'ın 'Çakır' ile ilgili yaptığı paylaşım dikkat çekti.

Türkiye savunma sanayideki adımları ve ‘Milli Teknoloji Hamlesi’yle gücüne güç katarak dünyanın gözde ülkesi oluyor. Bayraktar TB2, TB3, Bayraktar KIZILELMA ve AKINCI TİHA’larla adından söz ettiren Türkiye, karada, denizde hatta denizaltında askeri teçhizatlarının gelişimini sürdürüyor.

Milli imkanlarla ROKETSAN ana yükleniciliğinde geliştirilen AKYA Ağır Sınıf Torpido, Türkiye’nin ilk milli torpido mühimmatı oldu. T929 Ağır Sınıf Taarruz Helikopteri (ATAK-II)’den Kaplan MT tankına kadar birçok askeri gelişime yenisi eklendi. Türkiye güdümlü/güdümsüz mühimmatlar ve füze sistemleri alanında da ilerleme gösteriyor.

ROKETSAN, kara, deniz ve hava platformlarından atılabilecek, 150 kilometrenin üzerinde menzile sahip yeni nesil seyir füzesi Çakır'ı tanıttı. Kara, deniz ve hava platformlarından atılabilen seyir füzesi Çakır, son teknoloji özellikleri ve etkili harp başlığı ile silahlı kuvvetler için yeni bir güç çarpanı olacak.

SELÇUK BAYRAKTAR'DAN ÇAKIR PAYLAŞIMI

Bayraktar SİHA’ların mimarı Selçuk Bayraktar, seyir füzesi çakır ile ilgili dikkat çeken paylaşımda bulundu. Selçuk Bayraktar, ‘Çakır, Bayraktar AKINCI’ya çok yakışacak… Bayraktar KIZILELMA’ya ayrı yakışacak. Tüm ROKETSAN ailesine tebrikler’’ ifadelerini kullandı. ROKETSAN ise 'çakır' ile ilgili yaptığı paylaşımda; ''hedef tek, gözü pek'' dedi.

https://twitter.com/Selcuk/status/1509545808890314752

150 KM ÜZERİNDE MENZİLİ VAR

Sabit ve döner kanatlı hava araçları, insansız hava ve deniz araçları, taktik tekerlekli kara araçları ve su üstü platformlardan atılabilen yeni seyir füzesi Çakır, kara ve deniz hedeflerine karşı kullanıcıya operasyonel olarak geniş alternatifler sunuyor. 150 kilometrenin üzerinde menzili bulunan Çakır'ın hedefleri arasında su üstü, kıyıya yakın kara ve su üstü, stratejik kara hedeflerinin yanı sıra alan hedefleri ve mağaralar bulunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...