Tgrt Haber

Bayraktar TB3 yurtdışında göz doldurdu, BAE yeşil ışık yaktı

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber, SavunmaSanayiST
24 Ocak 2024 10:10 - Güncelleme : 24 Ocak 2024 10:16
Bayraktar TB3,ihracat,BAE

Son testleriyle göz dolduran silahlı insansız hava aracı Bayraktar TB3, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) başta olmak üzere birçok ülkenin ihracatta ilgisini çekmeye başladı.

Türkiye’nin yerli askeri projesi Bayraktar TB3, 15. Testiyle göklerde 112 saati geride bıraktı. İnsansız hava aracının bu yıl içerisinde hem mühimmat hem de kısa pistlere iniş/kalkış testlerine başlaması bekleniyor.

SavunmaSanayiST.com’un özel haberine göre; Baykar tarafından geliştirme ve test faaliyetleri sürdürülen Bayraktar TB3 SİHA’nın ilk yurt dışı durağı, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) oldu. BAE’nin başkenti Abu Dabi’de düzenlenen UMEX 2024 Uluslararası İnsansız Sistemleri Etkinliği ve Konferansı’nda Bayraktar TB3 SİHA da sergilendi.

Bayraktar TB3 yurtdışında göz doldurdu, BAE yeşil ışık yaktı

BAE daha önce BAYKAR’dan Bayraktar TB2 SİHA ile AKINCI TİHA tedarik etmek amacıyla sözleşme imzalamıştı. BAYKAR’ın açtığı ihracat kapısı, başta ASELSAN ve Roketsan olmak üzere birçok savunma sanayii firmasına da ciddi olumlu yansımalara yol açtı. ASELSAN ve Roketsan, çeşitli İHA faydalı yüklerinin BAE’ye ihracatı amacıyla sözleşmeler imzaladı.

BAE’nin, kısa pistli kara veya deniz platformlarına iniş/kalkış kabiliyetine sahip Bayraktar TB3 SİHA’ya da yoğun ilgi gösterdiği biliniyor.

BAYRAKTAR TB3’ÜN ÖZELLİKLERİ

Kısa süre içerisinde Bayraktar TB2 üzerinden geliştirilen Bayraktar TB3; katlanabilir kanatlara, SATCOM faydalı yüküne, 1450 kilogram kalkış ağırlığına, 24 saat havada kalış süresine, 6 adet silah istasyonuna ve yüksek irtifada görev yapabilme yeteneğine sahip.

Bayraktar TB3 yurtdışında göz doldurdu, BAE yeşil ışık yaktı

TEMEL UÇUŞ PERFORMANS KRİTERLERİ

•    14 Metre Kanat Açıklığı
•    8.35 Metre Uzunluk
•    2.6 Metre Yükseklik
•    1450 Kilogram Kalkış Ağırlığı
•    125 knots-160 knots TAS Seyir Hızı – Maksimum Hız
•    280 Kilogram Faydalı Yük Kapasitesi
•    24+ Saat Havada Kalış Süresi

GELİŞMİŞ ÖZELLİKLER

•    Kısa Pistli Uçak Gemilerinden Kalkış ve İniş Kabiliyeti
•    Görüş Hattı ve Görüş Hattı Ötesi Haberleşme
•    Otomatik İniş ve Kalkış

Kaynak: TGRT Haber, SavunmaSanayiST
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
TÜRKİYE 30 Ocak 2024 20:35

MAŞALLAH MAŞALLAH MAŞALLAH

Sonraki Haber Yükleniyor...