Tgrt Haber

Bilim adamları "imkansızı keşfetti": 6 gezegen James Webb Teleskobu tarafından görüntülendi!

23 Şubat 2023 16:55 - Güncelleme : 23 Şubat 2023 17:07
Bilim adamları "imkansızı keşfetti": 6 gezegen James Webb Teleskobu tarafından görüntülendi!
james webb,teknoloji,uzay,bilim

Bilinen bilinmeyen evrendeki pek çok sırrı açığa çıkaran James Webb Uzay Teleskobu, şimdiye kadar hiç keşfedilmemiş 6 gezegeni görüntüledi.

James Webb Teleskobu evreni derinlemesine inceleyerek bilinmeyeni açığa çıkarıyor. Geçtiğimiz temmuz ayında gökbilimciler, JWS aracılığıyla evrenin milyarlarca ışıkyılı öteden nasıl göründüğünü ortaya koyan görüntüleri yakalamıştı. Bu görüntüler kozmo tarihine ilk bakış için de başlangıç oldu.

Şimdi ise James Webb Uzay Teleskobu'ndan bilim adamlarının bile inanamadığı bir keşif gerçekleşti. 

BİLİNMEYEN GEZEGENLER KEŞFEDİLDİ

Yeni görüntüler, yakınlardaki geniş gök adaların karmaşık yapısını gösteriyor. Bu görüntüler uzay teleskobundan alınan muhteşem görseller olmanın yanı sıra, bilim insanlarının yeni yıldızların nasıl oluştuğunu ve doğdukları galaksileri nasıl etkilediklerini anlamalarına yardımcı olabilir.

Araştırmacı Leja, teleskobun keşfettiği 6 galaksinin beklenenden çok daha büyük olduğunu söyleyerek 'küçük, genç, bebek galaksiler' bulmayı beklediklerini ancak 'bizimki kadar olgun galaksiler' keşfettiklerini belirtti.

Öte yandan, "Büyük gökada oluşumunun evrenin son derece erken bir tarihinde başladığının ortaya çıkması, çoğumuzun yerleşik bilim olduğunu düşündüğü şeyi tersine çeviriyor." ifadesini kullanan Leja, keşfi yapılan galaksileri, gayri resmi olarak 'evren kırıcılar' olarak adlandırdıklarını belirtti.

 

 

Kaynak: CNN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...