Tgrt Haber

Bilim insanları 'hayatın' izini buldu: 85 gezegen keşfedildi

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
24 Ocak 2024 13:41 - Güncelleme : 24 Ocak 2024 13:54
Bilim insanları 'hayatın' izini buldu: 85 gezegen keşfedildi
,Bilim insanları,,NASA,Gezegen

NASA uydu verilerini analiz eden Warwick Üniversitesi bilim insanları, insan yaşamını destekleyebilecek 85 yeni gezegen keşfetti,

Bilim insanları, NASA'nın Geçişli Ötegezegen Araştırma Uydusu'ndan (TESS) geleln verilerini analiz etti ve yaşamın sürdürülebileceği sıcaklıklara sahip 85 gezegen keşfetti. Gezegenler, boyut açısından Jüpiter, Satürn ve Neptün'e çok yakın.

YÖRÜNGEDEN DÖNMESİ 700 GÜN SÜRÜYOR

Araştırmacılar, yaptıkları çalışma kapsamında enerji kaynağı yıldızın etrafında dönen daha soğuk gezegenlere odaklandılar. 85 aday gezegenin, ev sahibi yıldızlarının yörüngesinde dönmesi 20 ila 700 gün sürüyor. TESS tarafından daha önce gözlemlenen çoğu dış gezegenin yörünge dönemleri ise 3 ila 10 gün arasında.

Bilim insanları 'hayatın' izini buldu: 85 gezegen keşfedildi

GEZEGENLER "YAŞANABİLİR BÖLGE" İÇİNDE

Araştırmacılar, bazı gezegenlerin ev sahibi yıldızlarından yaşamı sürdürmek için doğru sıcaklığı sağlayabilecek kadar uzakta olduğunu söylüyor. Buna “yaşanabilir bölge” adı veriliyor. 85 potansiyel ötegezegenin 60'ı yeni keşfedildi, 25'i ise bağımsız araştırma ekipleri tarafından farklı teknikler kullanılarak TESS verileri sayesinde tespit edildi.

Bilim insanları 'hayatın' izini buldu: 85 gezegen keşfedildi

Araştırma sorumlusu Profesör Daniel Bayliss yaşam için uygun sıcaklıkları bulmak konusunda, "Yeni keşfettiklerimiz gibi nispeten soğuk gezegenler bulmak çok heyecan verici, bu gezegenler gerçekten de insan yaşamı için elverişli olabilecek sıcaklıklara sahip olabilir." dedi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...