Tgrt Haber

Bir otomobil devi daha Tesla'nın elektrikli araç şarj standardına katıldı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Teslarati.com
13 Şubat 2024 12:55 - Güncelleme : 13 Şubat 2024 12:57
Bir otomobil devi daha Tesla'nın elektrikli araç şarj standardına katıldı
stellantis,tesla supercharger,elektrikli otomobil

Chrysler, Jeep, Ram ve Dodge markalarının sahibi olan Stellantis, gelecekteki elektrikli araç modellerinde Tesla'nın Kuzey Amerika Şarj Standardı (NACS) olan SAE J3400'e uyumlu portları kullanacağını açıkladı.

Tesla, Kuzey Amerika Şarj Standardı (NACS) olarak bilinen elektrikli araç şarj teknolojisini diğer otomobillerin erişimine açtıktan sonra Ford, GM, Volvo, BMW, Mercedes gibi dünya devi üreticiler bu sistemi kullanacaklarını açıklamıştı.

Ancak Chrysler, Jeep, Ram, ve Dodge gibi markaları çatısı altında bulunduran Stellantis bugüne kadar Tesla'ya katılmamakta diretiyordu. Şirket bu inadını kırdı ve gelecekteki elektrikli araç modellerinde NACS standardıyla (diğer adı SAE J3400) uyumlu portları kullanacağını duyurdu.

Bir otomobil devi daha Tesla'nın elektrikli araç şarj standardına katıldı - 1. Resim

Stellantis Küresel Enerji ve Şarjdan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Ricardo Stamatti, konuyla alakalı olarak yaptığı açıklamada şöyle dedi:

“Sektör açık standartlara uyum sağladığında müşteriler kazanır. Açık ve kesintisiz şarj yolunda tüm müşterilerimiz için bir dönüm noktası olan SAE J3400 konnektörünü desteklediğimizi ve benimsediğimizi duyurmaktan mutluluk duyuyoruz."

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz ay da Mazda, Tesla'nın şarj standardına geçme kararı aldığını açıklamıştı. Alman otomobil devi Volkswagen ise aralık ayında tüm markalarında NACS'yi benimseyeceğini duyurmuştu.

STELLANTİS 2025'E İŞARET ETTİ

Stellantis, Kuzey Amerika Şarj Standardı (NACS) olarak bilinen SAE J3400 fişini içeren ilk elektrikli otomobil modellerini 2025 yılında piyasaya süreceği bilgisini paylaştı. Ayrıca geçiş döneminde Kombine Şarj Standardı (CCS) fişine sahip araba kullanan müşterilerine adaptör sağlayacağını da belirtti.

Tesla'nın Supercharger ağı, çoğu CCS fişine ve daha az kullanılan CHAdeMO şarj standardına sahip olan üçüncü taraf elektrikli araç şarj istasyonlarının çoğundan üstün olarak kabul ediliyor. Şirket 12 bin tanesi ABD'de olmak üzere dünya çapında 45 bin adet Supercharger ağına sahip olduğunu söylüyor.

Kaynak: Teslarati.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...