Tgrt Haber

Bir yaptırım da Spotify şirketinden: Rusya'daki ofis süresiz olarak kapatıldı

03 Mart 2022 08:39 - Güncelleme : 03 Mart 2022 09:00
Bir yaptırım da Spotify şirketinden: Rusya'daki ofis süresiz olarak kapatıldı

Teknoloji devleri ve yapım şirketlerinin Rusya'ya yaptırımları devam ediyor. Kısa süre önce FIFA Rusya takımlarının oyundan kaldırıldığını açıklarken, hemen akabinde ise Spotify da Rusya'daki ofislerini süresiz olarak kapatacağını duyurdu.

Rusya'nın işgalinde artık 8.güne girerken Rus ordusu hala geri adım atmıyor. Ukrayna'ya yapılan işgal tüm dünya tarafından tepkilere neden olurken, teknoloji ve diğer dev şirketlerde Rusya'ya yaptırımlarda bulunuyor.

Müzik ve Podcast platformu Spotify, kısa süre önce Rusya'daki ofislerini ''süresiz'' olarak kapatacağını duyurdu. Spotify tarafından atılan bu adım, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik haskeri hârekâtına son vermesi için atılan bir adım.

SPOTIFY RUSYA'DAKİ OFİSLERİ SÜRESİZ OLARAK KAPATIYOR

Spotify, Rusya'ya karşı yaptırımda kullanıcılara sunduğu hizmeti durdurmadı. Şirket, yalnızca ofisleri süresiz olarak kapatacağını duyurdu. Ayrıca Rus devletine bağlı içeriğin keşfedilebilirliğini de kısıtladığını belirtmekte fayda var.

Bir yaptırım da Spotify şirketinden: Rusya'daki ofis süresiz olarak kapatıldı

Sadece bu kadarıyla da bitmiyor. Spotify ayrıca, Kremlin destekli haber kuruluşları RT ve Sputnik'e ait tüm içerikleri de platformundan kaldırdı. 

Tıpkı diğer dev şirketler gibi Spotify'da, bölgedeki çalışanlarına ve dünyadaki Ukraynalı çalışan topluluğuna bireysek destek sağladını da belirtti. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...