Tgrt Haber

Bitcoin yeniden yükselişte: Son bir ayda ilk kez 44.000 doların üzerine çıktı

25 Mart 2022 15:24 - Güncelleme : 25 Mart 2022 15:44
Bitcoin yeniden yükselişte: Son bir ayda ilk kez 44.000 doların üzerine çıktı

Kripto paraların amiral gemisi Bitcoin, son zamanlardaki kötü gidişe dur demeye başladı. Özellikle Rusya'nın da kripto paralara onay vermesiyle Bitcoin, yeniden 44.000 doların üstüne çıkmayı başardı.

Bitcoin'in fiyatı son zamanlarda düşük seyrediyordu. Ancak kripto paraların amiral gemisi son bir aylık fiyat ortalamasının üstüne çıkmayı başardı.

Son aylarda özellikle 40.000 dolar civarında seyreden Bitcoin, bugün itibariyle 44.000 doları aşmayı başardı. Kripto paranın yeniden yükselişe geçmesi, yatrırımcıları da umutlandırdı.

BITCOIN 44 BİN DOLARI GEÇTİ

Yeniden toparlanmaya başlayan Bitcoin'in 44.000 doları aşmasını bazı uzmanlar değerlendirdi. Uzmanlara göre Bitcoin'in yeniden artış göstermesinin altında yatan sebeplerden biri, yatırımcıların risk iştahının yakın zamanda toparlanması olarak değerlendirildi.

Bitcoin yeniden yükselişte: Son bir ayda ilk kez 44.000 doların üzerine çıktı

Yükselişin bir kısmının ise ABD hisse senedi endekslerindeki kazanımlarla bağlantılığı olduğu düşünülüyor. Ancak en önemli etkenlerden biri hiç şüphesiz Rusya'nın kripto paralara yeşil ışık yakmasıdır. Geçtiğimiz günlerde Rus hükümeti, mdeler için Bitcoin'in kabul edilebileceği yeni bir yasayı imzaladı. 

Buna ek olarak uzmanlar, Bitcoin'in bu yükselişinin devam edebileceğinin de altını çizdi. Özellikle son zamanlarda Bitcoin'e verilen destek, ivmenin giderek yeniden artacağını gösteriyor. Analistlere göre Bitcoin'in, Mart ayı sonuna kadar 45.300 dolar civarlarında olacağı tahmin ediliyor. Ayrıca teknik analiz yapan Fibonacci ise, bunun ilerleyen günlerde 50.000'in üzerine çıkacağını bildiriyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...