Tgrt Haber

Blackberry'nin patent hakları satıldı

01 Şubat 2022 09:28
Blackberry'nin patent hakları satıldı
blackberry,cep telefonu

Bir dönemin popüler cep telefonlarından Blackberry için yeni bir gelişme var. Kanadalı teknoloji firması RIM’in ürettiği BlackBerry akıllı telefonlarına ait patent hakları satıldı.

BBM isimli mesajlaşma uygulaması ile gençler arasında hızla yayılan ancak popülerliği sadece birkaç yıl süren Blackberry, internet sitesinden yeni bir açıklama yaptı. 2008’li yıllardaki popülerlik kısa sürede yerini kara bulutlara bıraktı. Apple’ın iPhone telefonlarının hızla milyonlarca kullanıcıya ulaşması Blackberry’nin sonunu getirdi. 

BlackBerry’nin yaptığı açıklamaya göre, patent hakları ABD’li Catapult IP Innovations Inc'e 600 milyon dolara satıldı. Blackberry’nin ilk olarak mobil cihazlar, mesajlaşma ve kablosuz ağlarla ilgili patentleri satışa çıkıyor. Açıklamada, anlaşmanın BlackBerry ürünlerinin, çözümlerinin veya hizmetlerinin kullanımını etkilemeyeceği vurgulandı.

BLACKBERRY NASIL GÖZDEN DÜŞTÜ?

Blackberry firması, 1984 yılında Research In Motion (RIM) ismiyle Kanada’da kuruldu. Şirket, kuruluşunun ilk yıllarında siber güvenlik hizmeti veriyordu. Yunan asıllı Mike Laziridis ile Douglas Fregin’in kurduğu şirket, BlackBerry markası altında etkileşimli çağrı cihazları, akıllı telefonlar ve tabletler geliştirdi.

Blackberry'nin patent hakları satıldı

2000’li yılların başında piyasaya çıkan BlackBerry cep telefonları, bilgisayar korsanlarına karşı geliştirdiği yazılımlarla ön plana çıktı. Blackberry’nin 2010’lu yıllara kadar yükselişi iPhone ve Samsung akıllı telefonlarla düştü. Şirket, finansal sorunlar nedeniyle 2012’de akıllı telefon piyasasından çekildi. Ancak şirketin şu anda teknolojik yazılımlar ve işletim sistemleri alanında çalıştığını belirtelim.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...