Tgrt Haber

''Bunu nasıl bulacağım'' sorusu tarih olacak: Google'dan Android telefonlara müthiş özellik

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Techrunch- Derleme: TGRT Haber
01 Şubat 2024 14:00 - Güncelleme : 01 Şubat 2024 14:00
''Bunu nasıl bulacağım'' sorusu tarih olacak: Google'dan Android telefonlara müthiş özellik
android,,google,samsung

Android işletim sistemine sahip bazı telefonlar, yapay zeka destekli Circle to Search özelliğine kavuştu. Peki bu özellik ne işe yarıyor ve hangi telefonlarda kullanılabilir.

Android işletim sistemine sahip cihazlar, Google'ın her güncellemesiyle çok daha yetenekli oluyor. 

Bilindiği üzere Samsung, Galaxy S24 serisiyle akıllı telefonlarına yapay zeka özelliği 'Galaxy AI'i getirmişti. Şimdi de Google önemli bir adım attı ve faydalı bir özelliği üç modelden başlayarak devreye aldı.

CİRCLE TO SEARCH İLE ARADIĞINIZ HER ŞEYİ KOLAYCA BULABİLECEKSİNİZ

Kısa süre önce Google, geçen ay tanıtımını gerçekleştirdiği Circle to Search isimli özelliğini; Pixel 8, Pixel 8 Pro ve Samsung Galaxy S24 serisinden başlayarak kullanıma sundu.

Techrunh.com'un aktardığına göre bu özellik sayesinde kullanıcılar, video veya fotoğrafların üzerinde daire çizip, karalama veya dokunma gibi hareketleri kullanarak telefonlarının herhangi bir yerinden arama gerçekleştirebilecek.

''Bunu nasıl bulacağım'' sorusu tarih olacak: Google'dan Android telefonlara müthiş özellik - 1. Resim

Özellikle bir TikTok, Reels veya YouTube videosu izlendiği sırada bu Circle to Search ile çizim yaparak merak ettiğiniz ürün, eşya veya yaşam alanı hakkında arama yapabilirsiniz.

Öyle ki bu özellik sadece daire çizmeyle sınırlı kalmıyor. Ek olarak diğer hareketler de etkinleştirilebilir. Bir mesajlaşma uygulamasında arkadaşınızla bir cafe veya restoran hakkında konuşuyorsanız, direkt olarak restoran için kelime üzerinden de arama yapabilabiliyor.

''Bunu nasıl bulacağım'' sorusu tarih olacak: Google'dan Android telefonlara müthiş özellik - 2. Resim

Sonuç olarak Circle to Search işlevine herhangi bir uygulamadan erişebileceksiniz. Peki diğer telefonlara ne zaman gelecek?

Şu anda Galaxy S24 serisi, Pixel 8 ve Pixel 8 Pro modellerinde kullanılabilen bu özelliğin diğer telefonlara hangi tarihte geleceği bilinmiyor. Ayrıca hangi telefonların bunu destekleyiğ desteklemediği de ilerleyen günlerde netlik kazanacaktır.

Kaynak: Techrunch- Derleme: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...