Tgrt Haber

ChatGPT'nin IQ'su yükseldi: Yeni GPT-4 Turbo daha uzun sorulara cevap verebiliyor

07 Kasım 2023 10:54 - Güncelleme : 07 Kasım 2023 10:56
ChatGPT'nin IQ'su yükseldi: Yeni GPT-4 Turbo daha uzun sorulara cevap verebiliyor
gpt-4 turbo,chatpgt,yapay zeka

OpenAI, ChatGPT sohbet botu için geliştirdiği yeni yapay zeka modeli GPT-4 Turbo'yu duyurdu. Önceki modele göre üç kat daha ucuz. Ayrıca daha uzun ve karmaşık soruları anlayabiliyor ve daha iyi cevap verebiliyor.

ABD merkezli yapay zeka şirketi OpenAI, ChatGPT sohbet botuna güç verecek yeni yapay zeka modeli olan 'GPT-4 Turbo' özelliklerini açıkladı. Firma dün düzenlediği ilk geliştiriciler konferansında, ChatGPT'ye eklediği yeniliklerden bahsetti.

Bunlar arasında en dikkat çekeni olan GPT-4 Turbo, standart GPT-4'e kıyasla çok daha uzun ve karmaşık istemleri destekliyor. Teknik olarak, 128K girdiyi kabul ediyor, ki önceki sürümlerde bu 32K ile sınırlıydı. Desteklenen girdi sayısı arttıkça da, ChatGPT'nin yanıt kalitesi doğru oranda artıyor.

GÜNCEL BİLGİLERE ERİŞEBİLECEK

OpenAI'nin açıklamasına göre GPT-4 Turbo, 2023 Nisan ayına kadarki web bilgilerine erişebilecek. GPT-4 ise 2021 Eylül tarihiyle sınırlıydı. Yeni yapay zeka modelini kullananlar daha avantajlı olacak.

Esas olarak ChatGPT'ye yakın zamanda gelen Bing ile arama özelliğini kullanarak da en güncel internet bilgilerine erişilebiliyordu, ancak GPT-4 Turbo ile bu gereksinim ortadan kalkıyor diyebiliriz.

Yeni yapay zeka modeli, yazılan bir metni sese de dönüştürebilecek. Ayrıca metinden görüntü üretme aracı DALL-E 3'ü de bünyesinde barındırıyor. Bu sayede kullanıcılar, sohbet botuyla konuşurken resimleri yükleyip analiz etmesini isteyebiliyor ya da hayal ettiğiniz bir resmi yazarak oluşturabiliyorsunuz.

ÜÇ KAT DAHA UCUZ

OpenAI, GPT-4 Turbo'nun eski sürümden üç kat daha ucuz olacağını söyledi fakat fiyatını açıklamadı. Yeni model sınırlı sayıda yazılım geliştiricisi için kullanıma açıldı, önümüzdeki günlerde daha fazla kullanıcıya sunulacağı kaydedildi.

KENDİ CHATGPT'NİZİ OLUŞTURABİLECEKSİNİZ

OpenAI kullanıcıların kendi isteklerine ve amaçlarına göre tasarlayabileceği ve kişiselleştirebileceği yapay zeka sohbet botu oluşturabilecekleri bir özelliği de duyurdu. Üstelik kod yazmayı bilmenize hiç gerek yok, direkt olarak 'GPT Builder' programı üzerinden bunu yapabileceksiniz.

Özelliğin, nefret söylemi ve yasa dışı içerikler için kullanılmasına izin verilmeyecek. Ayrıca yalnızca aylık 500 liralık ChatGPT Plus hizmetine abone olanlara açık olacak.

Kaynak: OpenAI
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...