Tgrt Haber

Çileden çıkaran iPhone sorunu: Kesilen Wi-Fi bağlantısını 5 adımda düzeltin!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
06 Haziran 2023 16:54 - Güncelleme : 06 Haziran 2023 16:57
Çileden çıkaran iPhone sorunu: Kesilen Wi-Fi bağlantısını 5 adımda düzeltin!

Apple’ın iPhone cihazlarında yaygın olarak yaşanan bir sorun var. Kullanıcılar sık sık Wi-Fi bağlantısının kesildiğinden şikayetçi. Neyse ki birkaç adımda bu sorunu çözebilmek mümkün.

iPhone​, donanım olarak oldukça gelişmiş özelliklere sahip.  Ancak kronik olarak pek çok modelde yaşanan Wi-Fi​ sorunu oldukça can sıkıyor.

 Kullanıcılar zaman zaman farklı bir Wi-Fi’ye bağlandığında bu bağlantının sık sık kesildiğini söylüyor. Peki Wi-Fi bağlantı sorunu nasıl çözülür? İşte can sıkan bu problem için yapmanız gereken 5 düzeltme.

İPHONE WİFİ KESİLME SORUNUNU GİDERME

iPhone kullanıcıları arasında sıkça karşılaşılan bir sorun​ da wifi bağlantısının kesilmesi veya zayıflamasıdır. Bu sorunun birç of nedeni olabilir ve çözümü için bazı adımları takip etmek gerekir. İşte İphone wifi bağlantısı kesilmesinin olası sebepleri ve çözümleri:

  • Yöneltici veya modem ile ilgili bir sorun: Wifi bağlantınızın kesilmesinin en yaygın nedenlerinden biri yönelticinizin veya modeminizin arızalı olması, güncel olmaması veya ayarlarının yanlış olmasıdır. Bu durumda yapmanız gereken şeyler şunlardır:

Çileden çıkaran iPhone sorunu: Kesilen Wi-Fi bağlantısını 5 adımda düzeltin!

  - Yönelticinizi veya modeminizi kapatıp açarak yeniden başlatın.

  - Yönelticinizin veya modeminizin firmware sürümünü kontrol edin ve güncel olup olmadığını görün. Güncel değilse üreticinin sitesinden indirip yükleyin.

  - Yönelticinizin veya modeminizin ayarlarını kontrol edin ve Apple ürünlerini desteklediğinden emin olun. Gerekirse ayarları sıfırlayın veya değiştirin.

 - iPhone ayarları ile ilgili bir sorun: Wifi bağlantınızın kesilmesinin bir diğer nedeni de İphone'unuzun ayarlarının uygun olmaması veya bozulmasıdır. Bu durumda yapmanız gereken şeyler şunlardır:

  - Wifi'yi kapatıp açarak yeniden bağlanmayı deneyin.

  - Katılmak istediğiniz Wi-Fi ağının parolasını doğru girdiğinizden emin olun. Parolanızı unuttuysanız yönelticinizin üzerindeki etikete bakın veya yönelticiyi sıfırlayın.

  - Otomatik katıl seçeneğinin açık olduğundan emin olun. Ayarlar > Wifi > [Ağınız] bölümünde Otomatik Katıl'ın devre dışı olduğunu görürseniz Daha Fazla Bilgi düğmesine, ardından da Otomatik Katıl'a dokunun.

  - Ağ ayarlarınızı sıfırlayın. Ayarlar > Genel > Sıfırla > Ağ Ayarlarını Sıfırla'ya dokunun. Bu işlem wifi ağları ve parolaları, hücresel veri ayarları, VPN ve APN ayarları gibi tüm ağ ayarlarını silecektir.

  - İphone'unuzu kapatıp açarak yeniden başlatın.

- Aşırı trafik: Wifi ağına çok fazla cihaz bağlandığında bağlantı hızı ve kalitesi düşebilir. Bu durumda gereksiz cihazları ağdan çıkartın veya farklı bir kanal seçin.

  - Servis kesintisi: Wifi ağına bağlı olduğunuz halde internete erişemiyorsanız internet sağlayıcınızda bir sorun olabilir. Bu durumda internet sağlayıcınızla iletişime geçin veya farklı bir wifi ağına bağlanmayı deneyin.

-iOS’u güncel tutun: Ağ ayarlarını sıfırladıktan sonra iPhone'unuzun Wi-Fi bağlantısı hâlâ kopuyorsa, iOS sürümünüzü kontrol edin. Mevcut en son iOS ürün yazılımına güncelleyin. Apple, cihazınızın Wi-Fi bağlantılarını aralıklı olarak kesmesine neden olan sorunu çözmüş olabilir. İşte yapmanız gerekenler:

-Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme bölümüne gidin .

-Bir güncelleme olup olmadığını kontrol edin.

Kaynak: Tgrthaber.com.tr

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...