Tgrt Haber

Çin teknoloji devi Skywell'den büyük yatırım: Türkiye'de batarya fabrikası kuruluyor

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: Ajanslar
20 Ağustos 2023 23:18 - Güncelleme : 20 Ağustos 2023 23:34
Çin teknoloji devi Skywell'den büyük yatırım: Türkiye'de batarya fabrikası kuruluyor
çin,skywell

Türkiye'de 2021 yılında satışa sunulan elektrikli otomobiliyle yüksek satış rakamlarına ulaşan Skywell, yeniden harekete geçti. Türkiye'de batarya üretim fabrikası açacağını duyuran şirket, depolama konusunda önemli bir adım atıyor.

Dünyada yaşanan enerji krizi üzerine elektrikli araçlar ve enerji depolama sistemleri, giderek hayati bir önem kazanıyor. Skywell'in Türkiye'de gerçekleştireceği batarya ve enerji depolama sistemi yatırımı, sadece Türkiye'de değil, Avrupa'da da geleceğin enerji ihtiyaçlarına çözüm sunma hedefine yönelik bir adım olarak dikkat çekiyor.

2021 yılında ülkemize Ulu Motor distribütörlüğünde giriş yapan Çin'in elektrikli otomobil üreticisi Skywell, Türkiye’de batarya üretim fabrikası kuruyor. Skywell Türkiye’den yapılan açıklamaya göre 2024 yılının ilk çeyreğinekadar 800+4C mimariye sahip batarya fabrikası açılacak.

YENİLENEBİLİR ENERHİ İÇİN HAYATİ BİR ÖNEME SAHİP

Otomotiv pazarının dönüşümünde oldukça önemli bir unsur olan bataryayı Türkiye’de üretmek için oldukça heyecanlı olduklarını belirten Skywell Türkiye CEO'su Mahmut Ulubaş, "2024 yılının ilk çeyreğine kadar açılacak batarya fabrikamız için artık geri sayıma başladık. Günümüzde enerji depolama sistemleri de oldukça kritik bir öneme sahip oldu. Depolama sistemleri, yenilenebilir enerjiye destek olmanın ötesinde kullanıcı ve şebekeye hayati katkılar sunuyor. Ülkemiz ekonomisine önemli katkılar sağlayacak bu çalışmalarımızda yenilenebilir enerjinin artmasıyla sürdürülebilir bir geleceğe ulaşmamızın da hızlanacağını öngörüyoruz." dedi. 

YENİ YILIN İLK ÇEYREĞİNDE FABRİKA AÇILIYOR

Ulubaşlar Grubu şirketlerinden Ulu Motor ile Çin’in en büyük teknoloji firmalarından Skywell’in üreticisi Skyworth, Türkiye’de Batarya Geliştirme ve Üretim fabrikası açmak üzere geçtiğimiz günlerde anlaşmaya varmıştı. Anlaşmaya göre 2024 yılının ilk çeyreğine kadar 800 + 4C mimariye sahip batarya üretim fabrikası açılacak. Bu bataryalar ile şarj gücü 120kw'den 480kw'ye yükselecek, bu da 8 dakikada yüzde 0 ila 80 doluluğa ulaşmasını sağlayacak.

EPDK tarafından hazırlanan ve 19 Kasım 2022'de Resmî Gazete‘de yayımlanarak yürürlüğe giren elektrik depolama düzenlemesi sonrasında, depolamalı rüzgar ve güneş santrali kurmak için yapılan başvurular hızla artmıştı.

Depolamada yatırım talebi ilk 10 gün içinde 110 milyar dolara, ardından 230 milyar dolara dayandı. Güneş ve rüzgârda kapasitenin yaklaşık 30 bin megavat olmasına karşın, yatırımcılardan 164 bin 200 megavatlık kapasite başvurusu geldi. EPDK'ye depolama için Türkiye'nin her bölgesine yayılacak şekilde 2 bin 753 başvuru ön lisans başvurusu yapıldı.

Kaynak: Ajanslar
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...