Tgrt Haber

Crew-8 görevi başladı: NASA astronotları uzay yolcusu

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Space.com
04 Mart 2024 11:05 - Güncelleme : 04 Mart 2024 11:05
Crew-8 görevi başladı: NASA astronotları uzay yolcusu
,crew-8 görevi,uzay

NASA'nın Crew-8 misyonu kapsamında dört astronot, SpaceX'in Falcon 9 roketiyle Uluslararası Uzay İstasyonu'na gönderildi.

ABD Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) Crew-8 misyonu kapsamında dört astronotu, Elon Musk'ın sahibi olduğu uzay şirketi SpaceX'in Falcon 9 roketiyle Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) gönderildi.

SpaceX'in Falcon 9 roketi, Crew-8 misyonunun dört astronotuyla birlikte Türkiye saatiyle 06.54'te ABD'nin Florida eyaletinde bulunan Cape Canaveral kentindeki Kennedy Uzay Merkezi'nden havalandı.

NASA, CREW-8 MİSYONUNU BAŞLATTI

Aktarılanlara göre, roketin iki aşaması fırlatıldıktan 2,5 dakika sonra ayrıldı ve bundan yaklaşık beş dakika sonra, ilk aşama Cape Canaveral'a Dünya'ya geri döndü ve şirketin art arda 204. itici inişini gerçekleştirdi. Ardından, kalkıştan 12 dakika 15 saniye sonra Falcon 9'un üst kademesi, görevin Endeavour adlı Crew Dragon kapsülünü alçak Dünya yörüngesine (LEO) konuşlandırdı.

Crew-8 görevi başladı: NASA astronotları uzay yolcusu - 1. Resim

Uçuşta NASA'dan Matthew Dominick, Michael Barratt ve Jeanette Epps ile Rusya'nın uzay ajansı Roscosmos'tan Alexander Grebenkin gibi isimler bulunuyor. Üçüncü uzay uçuşunu yapan Barratt dışında tüm mürettebat uzayda yeni.

Barratt, Endeavor'un LEO'ya konuşlandırılmasından hemen sonra şöyle dedi:

"Merhaba Dünya! Bilmeni isterim ki, bu gerçekten heyecanlı bir grup gençle bir tür rollercoaster yolculuğuna benziyor. Bu muhteşem yolculuk için SpaceX'teki dostlarımıza ve meslektaşlarımıza çok teşekkür ederiz. Yeniden uzaya dönmek harika!"

Crew-8, SpaceX'in genel olarak 13'üncü mürettebatlı uçuşunu ve ajansın Ticari Mürettebat Programı kapsamında NASA için sekizinci operasyonel uçuşunu temsil ediyor. Şirket şu anda yörüngeye toplam 50 kişiyi gönderdi.

Kaynak: Space.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...