Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TEKNOFEST'te Kılıçdaroğlu'na ABD'li firma tepkisi

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT HABER
29 Nisan 2023 12:18 - Güncelleme : 29 Nisan 2023 14:39
teknofest,,Erdoğan,İlham Aliyev,Kılıçdaroğlu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TEKNOFEST'e katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı taşıyan uçak Atatürk Havalimanı'na yerli otomobil TOGG ile geldi. Erdoğan'a Azerbaycan lideri İlham Aliyev ve Libya Başbakanı Dibeybe eşlik etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan TEKNOFEST'te açıklamalarda bulundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki gösteren Erdoğan, ''Kılıçdaroğlu milli teknoloji sistemlerimizin sergilendiği bu havalimanımızı ABD'li bir şirkete vermeyi taahhüt etti. Kılıçdaroğlu'nu ziyaretinde kandırmışlar. ABD'nin reklam ajanlığını yapmak mandacılıktır'' dedi.

Türkiye'nin gururu milli teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik rol oynayan birçok kuruluşun paydaşlığıyla, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde düzenlenen TEKNOFEST, ikinci gününde İstanbul Atatürk Havalimanı'nda devam ediyor. Dünyanın en büyük havacılık festivali, 27 Nisan-1 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 

BUGÜN TEKNOFEST'TE

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün saat 11.00'de TEKNOFEST'e katıldı. Erdoğan'a Azerbaycan lideri İlham Aliyev ve Libya Başbakanı Dibeybe eşlik etti. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Teknoloji ekosistemini ortaya çıkartmak için çok çaba sarfettik, çok çalıştık TEKNOFEST ile gurur duyuyoruz. Tam bağımsızlık hayalimizi gençler ileriye taşıyacak'' dedi.

KAHRAMANMARAŞ'A CANLI BAĞLANTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Atatürk Havalimanı'ndan Kahramanmaraş’ta 24 derslikli Haydar Aliyev İlkokulu Temel Atma Töreni'ne canlı bağlantı ile katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan TEKNOFEST'te açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

Değerli kardeşim İlham Bey, Pazarcık merkezli depremde bizleri hiç yalnız bırakmadı. İlk andan itibaren arama kurtarma ekipleri Kahramanmaraş'ta bizlerle beraber oldu. İlham gardaşım Kahramanmaraş'a bin kalıcı konut size verdi. Camisiyle, yurduyla beraber adeta bir Azerbaycan şehri inşa etme kararı verdiler. Bugün bu vesile ile bunun temelini atacağız.

TEKNOFEST'in değerli katılımcıları sizleri en kalbi duygularımla hasretle muhabbetle selamlıyorum. Maaşallah İstanbul TEKNOFEST bu yıl da ayrı güzel. Sizlerle beraber olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Azerbaycan Cumhurbaşkanı kıymetli kardeşim ve dostum İlham Aliyev'e teşekkür ediyorum. Aynı şekilde Libya Başbakanı Dibeybe kardeşime de teşekkür ediyorum.

Şöhreti sınırlar dışına aşan TEKNOFEST'in 7.sinde yeniden sizlerle birlikteyiz. Geçen sene Can Azerbaycan'da bu heyecanı yaşadık. Bu yılki teknoloji bayramımızı önce İstanbul'da ardından inşallah Ankara'da yapıyoruz.

KATILIMCILARIN ARTMASIYLA ÖDÜL DE ARTTI

TEKNOFEST'in ülkemize, milletimize ve siz gençlere hayırlı olmasını diliyorum. Bizlere bu gurur tablosunu yaşatan T3 vakfına ve paydaşlarına teşekkür ediyorum. Biliyorsunuz bu etkinliğe 2018 yılında 450 bin başvuru ile başlamıştık. Bu yıl 1milyon başvuruya ulaştık. Katılımların artmasıyla ödül de yükseldi. Rekorların ve ilklerin festivali olan TEKNOFEST'in her yıl başarısını artıracağına inanıyorum.

BAYKAR asrın felaketinde sergilediği duruşla bu milletin öz evladı olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Genç kardeşlerimiz birçok kez bölgeye giderek depremzede kardeşlerimizin yanında oldular. Aynı şekilde Kahramanmaraş'ta temelini az önce attığımız deprem konutları için İlham kardeşime teşekkür ediyorum.

Bir siyasetçi için en büyük mutluluk kaynağı, verdiği emeklerin boşa gitmediğini kendi gözleriyle görmesidir. Yıllar önce diktiğimiz fidanların kök saldığını, meyveye döndüğünü görmenin bahtiyarlığı içindeyim. Bugün burada sadece Türkiye Yüzyılı'nın mimarları yok. Bugün burada geleceğin, Birunileri, Ali Kuşçuları, Nuri Demirağ'lar var. Burada ülkesi ve vatanı için yüreği çarpan yarının bilim adamları, girişimcileri var. Burada rahmetli dünürüm Özdemir Bayraktar'ları var. Rabbim hepinizin yolunu, bahtını açık etsin. Türkiye'de geri kalmışlığın prangalarını biz parçaladık. Dışa bağımlılığın, montajcılığın milletimizin kaderi olmadığını biz gösterdik. Tüm mazlumların umudu olan Türkiye'nin temellerini attık. Türkiye Yüzyılı'nı da sizler inşa edeceksiniz.

''MUSTAFA KEMAL'İN RUHUNU SİZLER ŞAD EDECEKSİNİZ''

Gençler unutmayın, biz sizin zamanınızın misafiri durumundayız. Dünyanın devler ligine bu ülkeyi sizler taşıyacaksınız. Bin yıldır elden ele geçen o kutlu sancağı burca sizler dikeceksiniz. Bu ülkenin gençleri olarak davayı sizler omuzlayacaksınız. Fatih'in, Yavuz'un Abdülhamit'in, Mustafa Kemal'in ruhunu sizler şad edeceksiniz. Burada yarınların uzay yolcularını, mucitlerini görüyorum. Aziz Sancar'ın izinden giderek, Türkiye'ye yeni Nobel'ler kazandıracak bilim insanları görüyorum. Fedakarlıklarımızın, emeklerimizin, başarıya ulaştığını görmenin bahtiyarlığını yaşıyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TEKNOFEST'te Kılıçdaroğlu'na ABD'li firma tepkisi

KEMAL KILIÇDAROĞLU'NA ABD'Lİ FİRMA TEPKİSİ

TEKNOFEST gençliği birilerini açıkça rahatsız ediyor. Geçmişte bu ülke koalisyonlardan çok çekti. Masa 7'liydi 9'lu oldu. CHP ABD Muhipleri cemiyetine dönüştü. Anlaşılan Kılıçdaroğlu'nu ABD ziyaretinde kandırmışlar. Kılıçdaroğlu milli teknoloji sistemlerimizin sergilendiği bu havalimanımızı ABD'li bir şirkete vermeyi taahhüt etti. ABD'nin reklam ajanlığını yapmak mandacılıktır.

HAVACILARDAN KILIÇDAROĞLU’NA TEPKİ: TÜRKİYE’DEN HABERİ YOK

TGRT Haber’de Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın, ABD ile havacılık ve uzay konusunda araştırma enstitüsü kuracağını söyleyen Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na tepki göstererek “Türkiye yükselişte, Türkiye’nin uçağı kalkmıştır. Havacılık ve uzak endüstrisinde dünyanın ilk 10 ülkesine girdi. Yakında milli muharebe uçağını kaldıracak Türkiye. Bunlar hayal edemeyeceğimiz durumlardı. Türk milletinin gurunu uzaya taşıyacaklar. Uzay yolculuğunun TEKNOFEST’ten verilmesi muhteşemdi. Ayrıca Türkiye astronot da gönderecek. Türk milleti 21 yüzyılda uzaya çıkıyor, hayırlı olsun. Türkiye hava uzay savaşına hazır bir orduyla 21. yüzyıla girmiştir. Türkiye’nin hayallerini gerçeğe dönüştüren Cumhurbaşkanı Erdoğan 21. yüzyılda Türkiye’nin ufkunu açmıştır. Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Yeşilköy’e ABD’lilerle araştırma enstitüsü kuracağım diyor. Sen Cumhurbaşkanı adayısın, Türkiye’den haberin yok. Havacılık Uzay Merkezi Türkiye’de kurulmuş, ABD’lilerden neden dilencilik yapıyorsun. Bütün dünya Türkiye’yi konuşacak, teknoloji bilimini üreten ve dünyaya dağıtandır Türkiye. Türk İHA’ları 30 ülkeye satıldı. Işık yakılmıştır. Japonlar gibi havacılık ve uzayda en iyi devlet gelip Kızılelma ve Akıncı’yı inceliyor” dedi.  

İZMİR'E GİDECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir Gündoğdu Meydanı'nda vatandaşlara seslenecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TEKNOFEST'te Kılıçdaroğlu'na ABD'li firma tepkisi

Kaynak: TGRT HABER
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...