Tgrt Haber

Sanal dünyada “Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni kim satın aldı?

04 Şubat 2022 22:12 - Güncelleme : 04 Şubat 2022 22:30
Sanal dünyada “Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni kim satın aldı?

Dünyada hızla yayılan Metaverse’ten arsa ve mekan satın alma ile ilgili Türkiye’de ilginç bir gelişme yaşandı. Ankara’da bulunan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin biri veya birileri tarafından sanal alemde satın alındığı ifade edildi.

Teknoloji geliştikçe mülk ve arazi sahip olma alışkanlığı değişti. Artık Metaverse yani sanal evrende tapu sahibi olmak moda haline geldi. Kullanıcılar sanal evrende arsa,bina, dükkan hatta tarihi eser bile almaya başladı. Önümüzdeki günlerde reklam dahi alınabilecek.

SANAL DÜNYADA “KÜLLİYE”Yİ KİM SATIN ALDI?

Sanal gözlük marifeti ile ziyaret dahi yapılabilecek. Yaşanan gelişmeler sonrası AK Parti ve hükümeti harekete geçirdi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi biri veya birileri tarafından satın alındı. Kim ve kimlerin satın alındığı bilinmezken fakat onlardan geri almak için ise yüklü miktarda para ödenmesi gerekiyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN “METAVERSE” TALİMATI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kurmaylarına sanal alem için çalışın talimatı verdi. AK Parti’de hazırlıklar hızlanırken ilerleyen dönemlerde “Metaverse” çalıştayı yapılması planlanıyor. Toplantıda metaverse, kripto para ve sosyal medyada alım satımların nasıl yapıldığı incelenecek. Üstelik alım ve satımların da düzenlenmesi gündemde olacak.

AK PARTİ GENEL MERKEZİ DE ALINDI

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde olduğu gibi aynı sorun AK Parti Genel Merkezi’nde de var. Geçtiğimiz günlerde AK Parti’de ilk sanal toplantısı gerçekleştirilmişti. Fakat yine sanal dünyada AK Parti binasını kim veya kimlerin aldığı henüz bilinmiyor. Bu durum ilerleyen günlerde sorun teşkil edebileceği belirtilirken sanal gözlük ile AK Parti binası önünden geçen biri parti logosu ve bayrağının yerinde başka bir afiş görebilir.

METAVERSE FIRŞATÇILARINA DİKKAT

Sanal evren ile ilgili tek sorun bu da değil. İlerleyen günlerde Metaverse dünyasının gelişmesi ile birlikte hayata entegre olması bekleniyor. Durum bu yönde giderse alışveriş alışkanlıkları da değişebilir. Bu durumdan faydalanmak isteyen bazı fırsatçılar büyük markaların Metaverse uzantılı domain adreslerini satın aldı. Daha sonra bu adresleri milyonlarla ifade edilen fiyatlarla satışa çıkardı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...