Tgrt Haber

Dünyanın en ince saati Octo Finissimo Ultra tanıtıldı: Sadece 1.8 mm kalınlıkta

24 Mart 2022 16:07 - Güncelleme : 24 Mart 2022 16:26
Dünyanın en ince saati Octo Finissimo Ultra tanıtıldı: Sadece 1.8 mm kalınlıkta

İtalyan merkezli lüks ürünler tasarlayan Bulgari şirketi, dünyanın en ince saati Octo Finissimo Ultra modelini duyurdu. Saatin fiyatı ise dikkat çeken en önemli detaylardan oldu.

Bulgari isimli ünlü mücevher ve ürün üreten bir marka, yeni cihazı ile bir rekora imza attı. Dünyanın en ince akıllı saati Octo Finissimo Ultra'yı duyuran üretici, 0.7 inç, yani 1.8 mm'lik saati ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Dudak uçuklatan fiyat etiketine sahip olan  Octo Finissimo Ultra, 10p madeni paradan bile daha ince yapıda. Kasası kumlanmış titanyumdan yapılan saatin, arka kısmı içinde  tungsten karbür kullanıldı. Bu malzeme, özellikle endüstriyel matkap uçları için yaygın olarak kullanılmakta.

DÜNYANIN EN İNCE SAATİ: OCTO FINISSIMO ULTRA

Bulgari markası tarafından piyasaya sürülen Octo Finissimo Ultra, 440 bin dolarlık fiyatıyla dudak uçuklatıyor. Üç yıllık üretim sürecinden geçen saat, Octo serisinin 10. yıldönümüne özel olarak geliştirildi. Ayrıca Bulgari tarafından geliştirilen yeni Octo serisi saat, daha önce 0.2 mm rekorlar zirvede yer alan Piaget Altiplano Ultimate Concept'i de geride bırakmayı başardı.

Dünyanın en ince saati Octo Finissimo Ultra tanıtıldı: Sadece 1.8 mm kalınlıkta

ÜÇ YILLIK ÜRETİM SÜRECİNE SAHİP

Watchonista'ya konuşan Bulgari Saat Bölümü Genel Müdürü Antoine Pin, "Bunu yapabilir miyiz? Soru üç yıl önce sorulur sorulmaz ekiplerimiz cevapladı: Bunu nasıl yapacağız? Zorlukları karşılama yeteneği, markanın DNA'sında saklı. 'Ultra' kelimesi ise sınırların ötesine geçme, aşırı uçlarla oynama isteğini, kendi bünyemizde sevdiğimiz bir fikri ifade ediyor!" dedi. 

Octo Finissimo Ultra isimli saat modeli, yalnızca 0,05 inç (1,5 mm) kalınlığında titanyum kayışla tek renkli görünüm sunuyor. Sekizgen kadranın kendisi, sağ üst köşede ana saat ve onun arkasında açık bir mekanizma ile sol üst köşede büyük bir QR kodu içeriyor. Bulgari, "Benzersiz bir QR kodu, bir NFT'ye ve meta veriye bağlanma yeteneği sunar ve mekanik dünya ile dijital boyutun arasında köprü kurar" diyerek işlevini açıklıyor. 

Dünyanın en ince saati Octo Finissimo Ultra tanıtıldı: Sadece 1.8 mm kalınlıkta

Bulgari, yeni saatini sadece 10 adet ile sınırlandırdı. Dolayısıyla saati satın almak isteyen kullanıcıların erken davranmasında fayda var. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...