Tgrt Haber

E-ticaret yazılımı seçerken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

08 Kasım 2022 12:53 - Güncelleme : 08 Kasım 2022 13:02
E-ticaret yazılımı seçerken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?
ticaret

Ürün ve hizmetlerinizi daha fazla kişiye ulaştırmak istiyorsanız, e-ticaret size en hızlı çözümleri almanıza olanak tanır. Ancak web sitenizin doğru tasarlanmaması, yanlış bir yazılımın seçilmesi hem size hem de müşterilerinize kullanım zorlukları doğurur.

Eğer bu gibi durumları önlemek istiyorsanız, hangi yazılımları kullandığınızın büyük bir önemi vardır. Hızlı bir şekilde karar vermeden önce şu gibi noktalara özen gösterilmesi önerilir;

1.    SEO Uyumu
2.    Ödeme Yöntemi Seçenekleri
3.    Tasarım Çözümleri
4.    Sosyal Medya Entegrasyonu
5.    Kargo Yönetimi
6.    Envanter ve Ürün Yönetimi
7.    Müşteri Destek Hizmeti

E-ticaret yazılımı seçerken bunlara özen gösterirseniz, uzun yıllar boyunca verimli olarak kullanabileceğiniz yazılımlar elde edebilirsiniz. Eğer esnek seçenekleri olan çözümler kullanırsanız, ilerleyen dönemlerde gereksinimlerinize göre kolayca yeniden şekillendirebilirsiniz.

SEO Uyumu

Arama motorlarında daha yukarıda görünmek, satışlarınızı pozitif yönde etkiler. Bu bakımdan seçmiş olduğunuz E-ticaret yazılımının SEO uyumlu olması gerekir. Böylece kullanıcılar tarafından yapılan araştırmalarda daha yukarıda görülebilirsiniz.

İnternetten yapılan satışlarda, kullanıcılar en fazla 3-4 farklı site dolaşır. Bu nedenle ne kadar altta yer alırsanız yapacağınız satışlar bir o kadar düşer. Bu nedenle yeni bir site oluşturuyorsanız, yazılım seçerken arama motorlarına uyumlu olmasına dikkat etmeniz şarttır.

Ödeme Yöntemi Seçenekleri

Günümüzde her kullanıcı kendine en uygun yöntem ile ödeme yapmak ister. Bu nedenle e ticaret yapacaksanız, kişilerin bu isteklerine cevap vermeniz gerekir. Kullandığınız yazılım bu açıdan yeterli bir yapıya sahip olmalıdır. 

Müşterilerinize ne kadar geniş seçenekler sunarsanız, o kadar tercih edilen bir platform olabilirsiniz. Her ne kadar kredi ve banka kartları çok kullanılsa da sanal POS, havale gibi yolları kullananlar da vardır. Ayrıca kapıda ödeme de geniş çaplı olarak tercih edilmektedir

Bu nedenle eticaret yazılımı seçmek istiyorsanız, yazılımın bunların tümünü ve en güncel opsiyonları desteklediğinden emin olmanız gerekir. 

Tasarım Çözümleri

Eticaret sitesi kurmak istiyorsanız, özen göstermeniz gereken noktalardan bir diğeri de tasarım çözümleridir. Seçmiş olduğunuz yazılımın gelişmiş imkanlara sahip olması, farklı sayfaları farklı şekilde dizayn etmeye izin vermesi gerekir. 

Sitenizde tüm sayfaların aynı yapıya sahip olması bazı sorunlar çıkartabilir. Bu nedenle tüm sayfaları istediğiniz gibi şekillendirmek, istediğiniz gibi bir tasarım yapmak istiyorsanız yazılımın buna izin vermesi gerekir. 

Sosyal Medya Entegrasyonu

Ürünlerinizi daha fazla satmak istiyorsanız, hedef kitlenize etkili bir şekilde ulaşmanız gerekir. Facebook, Twitter gibi sosyal medya platformları sahip olduğu milyonlarca kullanıcı ile size en etkili çözümlerden birini sunar. 

Bu bakımdan kullandığınız Eticaret yazılımları, bu gibi platformlara kolay bir şekilde entegre edilebilmektedir. Böylece sosyal medyadan web sitenize daha fazla trafik çekmeniz oldukça kolaydır. Bunun yanı sıra web sitesinden de hesaplarınıza yönlendirme yapabilir, takipçilerinizi yükseltebilirsiniz.
Dolayısıyla e-ticaret yapmak istiyorsanız, seçtiğiniz yazılım buna imkan vermelidir.

Kargo Yönetimi

Kargo yönetimi, her e-ticaret sitesinde büyük bir önem taşımaktadır. Çünkü müşteriler ürünlerinin ne durumda olduğunu pratik bir şekilde kontrol etmek ister. Sitenizin bu yönetime izin vermesi, olumlu geri dönüşler almanıza olanak sunar. 

Bununla sınırlı olmadan kargoların yerine gitmesini kolaylaştırır. Söz konusu eklentinin olmaması, süreçleri daha zor bir hale getirecek, böylece iş yükünüzü de arttıracaktır. Dolayısıyla E-ticaret yazılımı bu alt yapıyı kesinlikle desteklemelidir. 

Envanter ve Ürün Yönetimi

Eticaret siteleri başlangıçta az ürüne sahip olsa da kısa süre içerisinde yüzlerce farklı ürün sunar. Bu nedenle seçmiş olduğunuz yazılım, envanter ve ürün yönetimine de olanak tanımalıdır.

Bu sayede ürünleri daha kolay bir şekilde ekleyebilir, mevcut olayları düzenleyebilir, açıklama yazabilir ve envanter bilgilerini güncel tutabilirsiniz. Bir yönetim sistemine sahip olmak zamandan tasarruf yapmanıza olanak sunar. 

Eğer e ticaret yazılımı buna sahip olmazsa işiniz oldukça zor bir hale gelir. Bu nedenle size birçok zorluk oluşturur.

Müşteri Destek Hizmeti

Bir web sitesi kurulduktan sonra farklı konularda müşteri desteğine gereksinim duyulabilir. Bu durumda hızlı çözümler almak, sağlayıcı firma ile anında irtibat kurabilmek için e ticaret yazılımının müşteri destek entegrasyonuna sahip olması gerekir.

Bu durum bir sorunuz varsa ya da herhangi bir problem meydana gelmişse, kısa sürede çözmenize olanak tanır.

Kaynak: https://www.ideasoft.com.tr/

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...