Tgrt Haber

Efsane geri dönüyor: Yeni Winamp'ın çıkış tarihi açıklandı

04 May 2024 10:13 - Güncelleme : 04 May 2024 10:13
Efsane geri dönüyor: Yeni Winamp'ın çıkış tarihi açıklandı

Winamp, Llama Group tarafından yenilenerek Temmuz 2024'te kullanıma sunulacak. Yenilenen platform, sanatçılara para kazanma imkanı sunacak ve klasik Winamp da güncellenecek.

Bir zamanlar herkesin bilgisayarında kullansa da kullanmasa da bulunan Winamp, yeni bir müzik platformu olarak geri dönüyor. Llama Group bünyesinde faaliyet göstermeye devam eden uygulama, temmuz ayında yenilenen haliyle karşımızda olacak.

YENİ WINAMP SANATÇILARA ODAKLANACAK

Sanatçılara para kazanabilecekleri bir platform sunmayı vaat eden yeni Winamp, üç hizmetten oluşacak:

  • Winamp for Creators: Müzikten para kazanmak isteyenler bu hizmete yönelecek.
  • Winamp for Collaborator: Sanatçılar için yeni iş ve içerik ortaklarının keşfini kolaylaştırmayı amaçlıyor.
  • Winamp Player: Yeni platformun entegre bir bileşeni olarak konumlandırılarak kesintisiz müzik dinleme deneyimi vaat ediyor.

Efsane geri dönüyor: Yeni Winamp'ın çıkış tarihi açıklandı - 1. Resim

5 YILDA 1 MİLYON SANATÇI HEDEFİ

Llama Group, 2024 yılı bitmeden 50 bin sanatçıyı Winamp'a dahil etmeyi amaçladığını, 5 yılın sonunda bu sayının 1 milyona çıkmasının hedeflendiğini aktardı. Ayrıca sanatçıları özel teklifler, NFT'ler ve ürünler aracılığıyla destekleyeceğini de belirtti.

Efsane geri dönüyor: Yeni Winamp'ın çıkış tarihi açıklandı - 2. Resim

KLASİK WINAMP DA YENİLENİYOR

Llama Group ayrıca klasik Winamp'ın özlemini çekenleri de unutmadı. Son olarak 2023 yılında yayınlanan 5.9.2 numaralı sürümüyle piyasada bulunan klasik Winamp da yenileniyor.

Winamp 5.9, Windows 11 için geliştirilmiş destek, HTTPS akışlarını okuma, yeni bir podcast dizini ve yüksek çözünürlüklü oynatma desteğiyle piyasaya sürüldü.

WINAMP NE ZAMAN YAYINLANACAK?

Sanatçı odaklı yeni Winamp platformu 1 Temmuz 2024 tarihinde kullanıma açılacak. 

Kaynak: TechSpot
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...