Tgrt Haber

Elon Musk bir kez daha tarihe geçti: Dünyanın en büyük uzay roketi fırlatıldı

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Reuters
19 Kasım 2023 10:17 - Güncelleme : 19 Kasım 2023 10:23
Elon Musk bir kez daha tarihe geçti: Dünyanın en büyük uzay roketi fırlatıldı
spacex,uzay,elon musk

Elon Musk’ın uzay şirketi SpaceX, bugüne kadarki en büyük roket olan Starship fırlatmasında başarıya ulaştı. Musk, bu fırlatma ile tarihe adına altın harflerle yazdı.

Uzayın  hakimi olmak isteyen Musk, halihazırda Starlink ile yörüngeyi abluka altına durumda. Binlerce uydu şu anda uzayda ve dünyaya internet veriyor. Bunun yanında Elon Musk’ın en büyük hayallerinden biri de gerçekleşmek üzere.

İnsanlığı Mars’a taşıyacak Starship roketi için ilk test denemesi başarısız olurken, cumartesi günü gerçekleşen fırlatmada SpaceX, dünyanın en büyük roketi Starship’i sorunsuz şekilde fırlatmayı başardı. Bu roket yine fırlatıldıktan kısa süre sonra okyanusa düşmüş olsa da, ilk testteki yarım kalan ilerlemeyi bir adım daha öteye taşıdı. 

FIRLATILAN STARSHİP, KISA SÜRE İÇERİSİNDE GERİ DÜŞTÜ

Reuters’in aktardığına göre iki aşamalı roket gemisi, Elon Musk'a ait şirketin Teksas'taki Boca Chica yakınlarındaki Starbase fırlatma sahasından fırlatıldı ve Starship uzay aracının uzaya ve uzaya yapılması planlanan 90 dakikalık bir test görevinde yerden 90 mil (148 km) yüksekliğe kadar yükseltilmesine yardımcı oldu. 

Ancak iyi bir manevra yaparak yükselen Starship, fırlatma merkezinden ayrıldıktan kısa bir süre sonra Meksika Körfezi üzerinde patladı. Yani ilk denemedekine benzer bir sonuç alınsa da, en azından biraz daha ileriye gitmeyi başardı. Öyle ki ilk testte olduğu gibi Starship’in ikinci kez fırlatılması da bir kez daha tarihe geçti. 

Kaynak: Reuters
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...