Tgrt Haber

Elon Musk, kendi sosyal medya platformu için kolları sıvadı

27 Mart 2022 10:01 - Güncelleme : 27 Mart 2022 10:22
Elon Musk, kendi sosyal medya platformu için kolları sıvadı

Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk, ifade özgürlüğünün daha fazla olduğu yeni bir sosyal medya platformu düşünüyor. Bu platform, Musk'ın onaylaması halinde açık kaynaklı olarak piyasaya çıkacak.

Dünyanın en zengin insanı Elon Musk, sosyal medyanın da en çok konuşulan isimlerinden. Sürekli olarak gündeme gelen ve özellikle düşüncelerini Twitter'dan paylaşan Musk, şimdi ifade özgürlüğünün daha fazla olduğu bir platform düşünüyor.

ELON MUSK KENDİ PLATFORMUNU MU KURUYOR?

Geçtiğimiz günlerde Twitter'da anket paylaşan Elon Musk, takipçilerine Twitter'ın ifade özgürlüğündeki kısıtlamalarını sordu. Bunun ilkel olup olmadığını merak eden Musk, takipçilerinden hayır cevabını aldı. 

Anketten birkaç gün sonra Tesla CEO'su, piyasadaki mevcut çözümlerden farklı olacak yeni bir platform düşündüğünü doğruladı. Halihazırda Donald Trump'ın da kendine özgü bir sosyal medya platformu bulunurken, Elon Musk'ın da bu kervana katılması an meselesi.

Elon Musk, kendi sosyal medya platformu için kolları sıvadı

Bir kullanıcı Twitter üzerinden Elon Musk'a, ifade özgürlüğüne ve saygıya en yüksek önceliğin verileceği, propagandanın asgari düzeyde olduğu bir açık kaynak algoritmasına" sahip yeni bir sosyal ağ oluşturmayı düşünüp düşünmeyeceğini sordu. İşte Musk ise bu soruya karşılık olarak 'Cidden bunu düşünüyorum' ifadelerini kullandı.

Şu anda Elon Musk, kesin olarak kendine ait sosyal medya platformu açacağını belirtmedi. Ancak dünyanın zengin insanı bu fikre olumlu bakıyor. Dolayısıyla ilerleyen günlerde Musk'a ait bir sosyal platformu ihtimali oldukça yüksek.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...