Tgrt Haber

Elon Musk, Starlink kullanan müşteri sayısını açıkladı

15 Şubat 2022 12:27 - Güncelleme : 15 Şubat 2022 14:23
Elon Musk, Starlink kullanan müşteri sayısını açıkladı

Elon Musk, SpaceX şirketinin geliştirdiği Starlink interneti kullanan müşteri sayısını açıkladı. İşte detaylar...

Dünyanın en zengin insanlarından ElonMusk, uzay şirketi SpaceX ile bir süredir kullanıcılara geniş bant hızına sahip internet sunuyor. Starlink olarak adlandırılan internet, yurtdışında geniş bir kullanıcı kitlesine sahip.

SpaceX, bilindiği üzere geçtiğimiz hafta internet hizmeti Starlink'ten dolayı epey zarar gördü. Ancak bu, Starlink'in müşteri sayısını etkilemedi. Zira SpaceX'in patronu Elon Musk, son aylarda 150.000 yeni Starlink müşterisinin daha eklendiğini açıkladı.

STARLİNK KULLANICI SAYISI HIZLA ARTIYOR

Yakında Türkiye'ye de gelmesi beklenen Starlink hizmeti, Elon Musk'ın yaptığı paylaşıma göre yeni müşteriler kazanmaya devam ediyor. Musk'ın 14 Şubat'ta attığı tweette, 250 binin üzerinde Starlink kullanıcısı olduğunu açıkladı. Bu, aynı zamanda geride kalan Ağustos ayında bildirilen rakamdan 100 bin daha fazla.

Elon Musk, Starlink kullanan müşteri sayısını açıkladı

Elon Musk, kullanıcı rakamlarıyla ilgili yaptığı paylaşımda detaylara çok değinmedi. SpaceX'in sahibi, açıklmasında ödeme yapan müşterilerin mi, yoksa bugüne kadar inşa edilen terminallerin sayısına mı atıfta bulunduğunu açıkladı. Ancak her iki anlamda da Starlink'in, her geçen gün yeni kullanıcıya ulaştığı gözlerden kaçmıyor. 

Elon Musk'ın uzay şirketi SpaceX tarafından geliştirilen Starlink, dünyada yaşayan kullanıcılara geniş bant ışınlamak için, yörüngeli uydulardan oluşan bir takımyıldızı kullanıyor.

Elon Musk, Starlink kullanan müşteri sayısını açıkladı

Hedeflerinin ilkinde internet bağlantısı olmayan yerlere erişim sağlamak olan SpaceX, bugüne kadar 25'in üstünde ülkede herkese hizmetini açmış durumda. Fiyat konusunda ise Starlink oldukça yüksek rakamlara sahip. Elon Musk'ın uzay inerneti; 99 dolar depozito, alıcı çanak içeren donanım için 499 dolar ve 200 mps'ye kadar indirme hızları için aylık 99 dolarlık hizmet ücretine sahip.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...