Tgrt Haber

Elon Musk, Twitter için yeni planlarını duyurdu: Hizmet paralı mı olacak?

10 Nisan 2022 11:26 - Güncelleme : 10 Nisan 2022 12:14
Elon Musk, Twitter için yeni planlarını duyurdu: Hizmet paralı mı olacak?

Geçtiğimiz haftalarda Twitter'in bir miktar hissesini alarak yönetim kuruluna giren Elon Musk, platformda yapılacak değişiklileri yavaş yavaş paylaşmaya başladı. Musk'ın bir sonraki planı, hizmette yeni ücretli bir abonleik hizmetinin geleceğini gösteriyor.

Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk, geçtiğimiz haftalarda Twitter'in yüzde 9,2'lik hissesini alarak yönetim kuruluna katıldı. Yönetim kuruluna katılan ünlü milyarder, platformda yapılacak değişikliklerin sinyallerini verdi. Ayrıca Twitter yetkililerin yapması gereken bir değişikliğe daha değindi. 

Elon Musk, Cumartesi günü paylaştığı bir tweet ile uygulamaya getirilmesi beklenen yenilik ve değişikliklerden söz etti. Buna göre Tesla CEO'su, reklamsız, daha ucuz ve kripto paralarla bile ödeme seçeneği sunacağı bir abonelik sistemini önerdi.

ELON MUSK YENİ ABONELİK HİZMETİNİ ÖNERDİ

Twitter'ın en büyük hissedarlarından Elon Musk, sosyal medya uygulamasına yetkili olarak katıldığından beri sürekli olarak gelmesi beklenen ya da gelecek özelliklerden bahsetti.

Elon Musk, Twitter için yeni planlarını duyurdu: Hizmet paralı mı olacak?

Geçtiğimiz günlerde Twitter'a tweet düzenleme düğmesinin geleceğini belirten Musk, bu kez de Twitter Blue'dan daha ucuz bir abonelik hizmeti gelmesi gerektiğini belirtti.  Peki Elon Musk'ın istediği abonelik hizmeti nasıl olacak?

Öncelikle Elon Musk, kullanıcılar için Twitter Blue'dan daha ucuz bir abonelik hizmetinden söz etti. Bu sistem, abonelerin resmi hesap ya da makamlarda kullanılardan farklı olarak mavi tikli olması gerektiğini önerdi. Halihazırda tanınmış kişiler Twitter'da mavitik, yani onaylı hesaplar kullanırken, Elon Musk buna benzer farklı bir kimlik doğrulama sisteminin gelmesi gerektiğini önerdi. 

Aylık 2 dolar olarak önerilen bu hizmet, kullanıcıların 12 ay önceden ödeme yapacağı şekilde ayarlanacak. Bu hizmet ile kullanıcılar hem onaylı bir hesaba sahip olurken, aynı zamanda reklamsız bir Twitter deneyimini de yaşamış olacak.

Buna ek olarak Tesla CEO'su Musk, Twitter'a gelmesi beklenen abonelik hizmetiyle ilgili kripto paranın da önünü açtı. Dogecoin'e atıfta bulunan ünlü milyarder, ödeme seçenekleri arasına desteklediği Doge'nin de eklenebileceğinin altını çizdi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...