Tgrt Haber

Önce milyarderlerin desteğini aldı: Elon Musk, Twitter'ın CEO koltuğuna oturacak

05 May 2022 19:35 - Güncelleme : 05 May 2022 19:58
Elon Musk, Tesla ve SpaceX şirketlerinin CEO'su

Milyarder Elon Musk hakkında yeni bir iddia daha atıldı. Geçtiğimiz ay 44 milyar dolarlık anlaşma yaparak Twitter'ı satın alan Musk'ın bir süreliğine sosyal medya şirketinin CEO'su olacağı söyleniyor.

Elon Musk, Tesla ve SpaceX şirketlerinin CEO'su

Dünyanın en zengin insanı Elon Musk, Twitter'ı satın almaya yönelik anlaşma yaptığından beri bir an olsun gündemden düşmüyor. Milyarder isimle ilgili her gün onlarca iddia ortaya atılırken, Twitter'ın geçirmesi beklenen değişim de manşetlere konu oluyor. Bir süredir Elon Musk'ın Twitter'a yeni bir CEO atayacağı haberleri çıkıyordu. Ancak bu kez ABD merkezli CNBC televizyonundan David Faber, Elon Musk'ın sosyal medya şirketinin bir süreliğine CEO'su olacağını ileri sürdü.

Mevcut Twitter CEO'su Parag Agrawal, geçtiğimiz Kasım ayında Twitter'ın kurucusu ve önceki CEO'su Jack Dorsey’in koltuğuna oturmuştu. Ancak Agrawal'ın tahtı sallantıda görünüyor. Zira Twitter'ı satın alan Musk'ın sosyal medya şirketinin yöneticilerinden memnun olmadığı ve bu nedenle platformun yanı sıra şirket yönetiminde de değişikliğe gideceği haberleri çıktı. Nisan ayında Reuters haber ajansı, Musk'ın şirket için yeni bir CEO bulduğunu ileri sürdü. 

ELON MUSK'TAN BİR HAMLE DAHA

Yeni bir ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) belgesi, Musk'ın Twitter'ı satın almak için arkadaşlarından ve diğer yatırımcılardan yaklaşık 7.14 milyar dolarlık hisse senedi taahhütleri aldığını ortaya koydu. Faber, Musk'ın yatırımcıları tek tek seçtiğini söyledi. 

Taahhütler, Microsoft'un ardından dünyanın en büyük ikinci yazılım şirketi Oracle'ın kurucu ortağı Larry Ellison'dan 1 milyar dolar ile SpaceX'e yatırım yapan Honeycomb Asset Management'tan 5 milyon dolar arasında değişiyor. Ayrıca Twitter'da hissesi bulunan Suudi Prens El-Velid bin Talal bin Abdülaziz'in de Elon Musk'a destek olduğu belirtiliyor. Twitter'ın kurucu ortağı Jack Dorsey'in bunu destekleyebileceğini ve Musk'ın kendisiyle birleşmenin kapanmasından hemen önce veya hemen önce hisselere katkıda bulunma olasılığı hakkında konuştuğunu da sözlerine ekledi.

Musk'ın Twitter'ı satın alması şirket için kritik bir virajda gerçekleşti. Mevcut CEO Parag Agrawal, Twitter'ın günlük aktif kullanıcı tabanını büyütmeye ve müşterilere yeni ürünler sunmaya odaklanacağını açıklamıştı. Şirketin son gelir raporunda Twitter, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 15,9 artışla 229 milyon günlük aktif kullanıcıya ulaştığını söyledi. 

Kaynak: CNBC
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...