Tgrt Haber

Elon Musk, Twitter'da büyük bir hisse satın aldı

04 Nisan 2022 21:00 - Güncelleme : 05 Nisan 2022 16:50
Elon Musk, Twitter'da büyük bir hisse satın aldı

Tesla CEO'su Elon Musk, Bloomberg'in haberine göre sosyal medya uygulaması Twitter'dan büyük bir hisse satın aldı.

Sosyal medyanın gündeminden bir an olsun düşmeyen ElonMusk, şaşırtıcı bir şekilde sosyal medya platformu Twitter'dan önemli bir hisse satın aldı.

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından yayımlanan bir düzenleyeceği dosyasına göre Musk, Twitter'da yüzde 9,2'lik bir hisse satın alımı gerçekleştirdi.

ELON MUSK TWITTER HİSSESİ SATIN ALDI

Elon Musk'ın hisse satın alım hamlesi, ünlü milyarderin geçtiğimiz hafta yaptığı bir anket sonrasında gerçekleşti. 80 milyon takipçisine anket düzenleyen Musk, Twitter'a rakip olacak bir sosyal medya düşündüğüne dair fikirlerini paylaşmıştı.

Elon Musk, Twitter'da büyük bir hisse satın aldı

Twitter'ın yüzde 9,2'lik hissesini satın alan Elon Musk, bu hamlesiyle haberleşme platformunun da mevcut hisselerini yükseltti. Haberlerin ortaya çıkmasıyla Twitter'ın hisselerinde yüzde 25'lik artış göründü.

Öte yandan Tesla CEO'su Musk'ın yüzde 9,2'lik hissesi, Twitter'ın 73.486.938 hissesine eşdeğer. Aynı zamanda bu, 2.89 milyar dolara da karşılık geliyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...