Tgrt Haber

Elon Musk yine WhatsApp'ı eleştirdi: 'Hâlâ güvenli olduğunu düşünenler var!'

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Tgrthaber.com
27 May 2024 09:56 - Güncelleme : 27 May 2024 09:58
Elon Musk yine WhatsApp'ı eleştirdi: 'Hâlâ güvenli olduğunu düşünenler var!'

Elon Musk, X'e sesli / görüntülü arama ve uçtan uca şifreleme desteği gibi özellikler ekleyerek WhatsApp'a rakip olmuştu. Milyarder şimdi de WhatsApp'ın güvenilir bir program olmadığını savundu. İşte detaylar...

Dünyanın en zengin iş insanlarından Elon Musk, veri gizliliği üzerinden WhatsApp'a ağır bir eleştiride bulundu. Daha önce X hesabında WhatsApp için "Güvenilmez" yorumunda bulunan Musk bu sefer şöyle dedi:

"WhatsApp, kullanıcı verilerinizi her gece dışa aktarıyor. Bazı insanlar hâlâ güvenli olduğunu düşünüyor."

Musk bu paylaşımını, WhatsApp'ın, hedefli reklamcılık için kullanıcı verilerini her gece dışa aktararak analiz ettiğini ve kişileri müşteri değil, ürün haline getirdiğini öne süren "Mario Newfal" isimli bir X kullanıcısına cevap olarak yazdı.

"SIGNAL KULLANIN" DEMİŞTİ

Hatırlamayanlar için Elon Musk, WhatsApp'ın kullanıcılara kişisel verilerini Facebook'a ait tüm şirketler arasında paylaşmayı kabul etme zorunluluğu getirdiği gizlilik sözleşmesine de tepki göstermişti. O paylaşımında "Signal kullanın" ifadesini kullanmıştı.

Son olarak geçtiğimiz yıl Foad Dabiri'nin WhatsApp'ın gece boyunca arka planda mikrofonu kullandığını ve kendisini gizlice dinlediğini ima eden bir paylaşımına da cevap veren Musk, "WhatsApp'a güvenilmez" diyerek tepkisini dile getirmişti.

Kaynak: Tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...