Tgrt Haber

Elon Musk'ın 'Çinli otomobil' endişesi: 'Engellenmezse rakiplerini bitirecekler'

26 Ocak 2024 18:03 - Güncelleme : 26 Ocak 2024 18:04
Elon Musk'ın 'Çinli otomobil' endişesi: 'Engellenmezse rakiplerini bitirecekler'
tesla,elektrikli otomobil,byd

Tesla CEO'su Elon Musk, Çin menşeli elektrikli otomobil üreticilerine karşı ticaret engeli getirilmesi gerektiğini, aksi halde dünya genelindeki rakiplerini bitireceğini söyledi.

Başta BYD olmak üzere Çin menşeili elektrikli otomobil üreticileri dünyadaki diğer ülkelere açılmaya devam ederken, Tesla Üst Yöneticisi (CEO) Elon Musk'tan uyarı niteliğinde bir açıklama geldi.

"ÇİNLİ OTOMOBİLLER ENGELLENMELİ"

Elon Musk, çarşamba günü analistlerle yaptığı görüşmede, Çinli otomobil üreticilerinin, ticaret engeli getirilmediği takdirde uluslararası rakiplerini "bitireceğini" ifade etti. Çinli şirketlerin "rekabetçi" olduğunu da dile getirdi, "Ne tür tarifeler veya ticari engeller oluşturulduğuna bağlı olarak, Çin dışında önemli bir başarı elde edecekler." değerlendirmesinde bulundu

Çinli otomobil üreticilerinin hızla dünya çapında genişleme stratejilerini benimsemeleri, Tesla'nın BYD dahil olmak üzere Çinli şirketler karşısında ciddi bir rekabetle karşılaştığına işaret ediyor. Geçtiğimiz yıl BYD, ABD'li rakibini geride bırakarak dünyanın en çok satan elektrikli araç şirketi haline gelmişti.

DAHA UCUZ BİR TESLA GELİYOR

Reuters'in salı günü bildirdiğine göre Tesla, uygun fiyatlı otomobillerle rekabet edebilmek için 2025 ortalarında "Redwood" kod adlı daha ucuz, toplu pazara yönelik kompakt bir crossover üretmeye başlamayı planlıyor. Musk da Tesla'nın 2025'in ikinci yarısında Teksas fabrikasında yeni nesil elektrikli aracın üretiminin başlamasını beklediğini doğruladı.

Çin Dışişleri Bakanlığı ise Musk'ın yorumlarına karşılık, "Adil ve açık bir iş ortamının sürdürülmesini" savunduklarını belirtti.

Kaynak: Reuters
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...