Tgrt Haber

Elon Musk'ın yapay zeka planı belli oldu: Evrenin doğasını anlamaya çalışan 'TruthGPT'

18 Nisan 2023 10:55 - Güncelleme : 18 Nisan 2023 10:56
Elon Musk'ın yapay zeka planı belli oldu: Evrenin doğasını anlamaya çalışan 'TruthGPT'
elon musk,yapay zeka,teknoloj,truthgpt

Milyarder iş insanı Elon Musk, X.AI isimli yapay zeka şirketi ile oluşturacağı 'TruthGPT' ürününü ve bu ürünle neyi hedeflediğini açıkladı.

Elon Musk geçtiğimiz günlerde yapay zeka şirketi X.AI'yi kurmuştu. Şimdi de bu şirket ile ilgili detayları ve ne yapmak istediğini açıkladı. Fox News muhabiri Tucker Carlson ile yaptığı röportajda "TruthGPT" olarak isimlendirdiği bir ürün oluşturacağını ifade etti. Bu ürünün ne zaman piyasaya çıkacağını ise açıklamadı ancak ChatGPT'ye neden alternatif olacağını anlattı.

EVRENİN DOĞASINI ANLAMAYA ÇALIŞACAK

Elon Musk verdiği demeçte "TruthGPT dediğim, evrenin doğasını anlamaya çalışan maksimum gerçeği arayan bir yapay zekaya başlayacağım" ifadelerini kullandı. Musk daha önce ChatGPT gibi yapay zeka teknolojilerini 'insanlık için en büyük risk' olarak tanımlamıştı.

TruthGPT'nin farkını ise "Bence bu, evreni anlamayı önemseyen bir yapay zekanın, evrenin ilginç bir parçası olduğumuz için insanları yok etme olasılığının düşük olması anlamında, güvenliğe giden en iyi yol olabilir." ifadeleriyle açıkladı. Musk yapay zeka sektörüne geç adım attığını ancak üçüncü bir seçenek oluşturmaya çalışacağını söyledi.

Elon Musk'ın yapay zeka planı belli oldu: Evrenin doğasını anlamaya çalışan 'TruthGPT'

'CHATGPT'Yİ YALAN SÖYLEMESİ İÇİN EĞİTİYORLAR'

Elon Musk kurucusu olduğu OpenAI'ye de sert eleştirilerde bulundu. OpenAI'nin kâr amaçlı bir kuruluş olan Microsoft ile ittifak halinde olduğunu söyleyen Musk, yapay zekayı insanlara yalan söylemesi için eğittiklerini öne sürdü. Ayrıca yapay zekayı kötü üretilmiş bir arabadan, yanlış yönetilen bir uçaktan daha tehlikeli olarak niteledi ve "medeniyetleri yıkma potansiyeline sahiptir" dedi.

Öte yandan Elon Musk aynı röportajda sosyal medya şirketi Twitter'a ilişkin açıklamalar da yaptı. Bazı devlet kurumu ve kuruluşlarının Twitter kullanıcı verileri (özel mesajlaşmalar dahil) üzerinde tam yetkiye sahip olduğunu dile getirdi.

Kaynak: Fox News
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...