Tgrt Haber

Elon Musk'tan önce davrandı! 'Ahşap Cybertruck' yollarda

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Themanual.com
27 Kasım 2023 14:09 - Güncelleme : 27 Kasım 2023 14:11
Elon Musk'tan önce davrandı! 'Ahşap Cybertruck' yollarda
tesla,cybertruck,elektrikli otomobil

Vietnamlı bir YouTuber, kendi tasarladığı Tesla Cybertruck modelini yollara çıkardı. Aracı Musk'a hediye etmek istediğini söyledi, Tesla CEO'su da bu talebi geri çevirmedi.

Tesla 2019 yılında tanıttığı elektrikli pick-up modeli Cybertruck için geri sayıma başladı. Araç, 30 Kasım'da şirketin Amerika Birleşik Devletleri'ndeki tesisinde düzenlenecek bir etkinliğin ardından resmen satışa sunulacak.

Vietnam'da yaşayan "ND-WoodArt" rumuzlu bir YouTube kullanıcısı, Cybertruck'ın tamamen ahşaptan yapılmış bir versiyonunu üretmeyi başardı. Aracın tam fonksiyonlu, sürülebilir ve ölçeklendirilmiş bir modeli olan bu özelleştirilmiş versiyon, metal çerçeve ve ahşap panellerle dikkat çekiyor.

AHŞAP CYBERTRUCK İLGİ GÖRDÜ

Tasarlaması üç ay süren ahşap Cybertruck, bir dizi kurşun-asit batarya ve daha hafif motorlar içeriyor. Menzil ve hız açısından orijinal Cybertruck'a göre daha sınırlı olduğu belirtiliyor.

Bununla birlikte araç, işlevsel bir direksiyon kolundan, ayarlanabilir yan aynalara ve rampa olarak kullanılabilen bir arka kapağa kadar pek çok özelliğe ev sahipliği yapıyor. Ve ortalama bir golf arabası kadar hızlı olduğu, suya dayanıklılığıyla ön plana çıktığı da gelen bilgiler arasında yer alıyor.

ÜRETİM MALİYETİ BELLİ OLDU

Ahşap Cybertruck, sol kapısında devasa bir "X" logosu barındırıyor ve bu, Elon Musk'un eski adıyla Twitter olan sosyal medya platformuna bir gönderme niteliğinde. Yanı sıra arabada tek şeritli LED aydınlatması da bulunmakta. ND-WoodArt, üretim maliyetinin toplam 15 bin dolara denk geldiğini söyledi.

ELON MUSK GÖRMEZDEN GELMEDİ

X'teki "ND-WoodArt" adlı hesabından Musk'a mektup yazan Truong Van Dao, ürettiği ahşap Cybertruck modelini Tesla CEO'su Elon Musk'a hediye etmek istediğini söyledi.

https://twitter.com/elonmusk/status/1720438911644651734

Musk ise bu talebi geri çevirmedi. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Elbette, çok takdir ediyorum." diye cevap verdi. Ayrıca Vieatnamlı adamı Tesla'nın tesisine de davet etti.

TESLA, SATIŞ KISITLAMASI GETİRMEYECEK

Geçtiğimiz günlerde Tesla'nın, Cybertruck'ın ilk 1 yıl içinde başka bir kişiye satışını yasaklama kararı aldığı ortaya çıkmıştı. Ancak gelen tepkiler üzerine şirket bu kararından vazgeçti.

Kaynak: Themanual.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...