Tgrt Haber

En eski mesajlaşma uygulamalarından ICQ kapatılıyor

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Tgrthaber.com
25 May 2024 10:06 - Güncelleme : 25 May 2024 10:07
En eski mesajlaşma uygulamalarından ICQ kapatılıyor

"20 yıl öncesinin WhatsApp'ı" olan ICQ yolun sonuna geldi. Çatı şirket VK, uygulamayı kapatacağını açıkladı. Eski popülerliğinden eser kalmayan ICQ, Android ve iPhone'lardan kısa süre önce kaldırılmıştı.

1996 yılında piyasaya sunulan anlık mesajlaşma uygulaması ICQ kapatılıyor. Şirket internet sitesinde yaptığı açıklama ile platformun haziran ayında çalışmayı durduracağını duyurdu.

ICQ, 26 HAZİRAN'DA KAPANIYOR

Günümüzde WhatsApp neyse, 2000'lerin başında ICQ oydu. Açılımı "I Seek You (Seni Arıyorum)" olan ICQ, eskisi kadar popüler olmasa da varlığını sürdürüyordu. 26 Haziran'dan itibaren kullanıcıları, çatı şirket VK'nın mesajlaşma uygulamasına yönlendirilecek.

En eski mesajlaşma uygulamalarından ICQ kapatılıyor - 1. Resim

ICQ, AOL tarafından 1998 yılında 407 milyon dolara satın alınmadan önce Mirabilis şirketinde geliştirilmişti.

2010 YILINDA RUSLARA SATILMIŞTI

AOL'nin kendi anlık mesajlaşma uygulamasından birkaç ay önce piyasaya sürülen ICQ'nun 2001'de 100 milyon kayıtlı kullanıcısı vardı. Ancak zamanla rakip anlık mesajlaşma programları ve akıllı telefon sohbet uygulamalarına yenik düştü. 2010 yılında VK, ICQ'yu yeniden canlandırmak amacıyla satın aldı çünkü Rusya'da oldukça popülerdi. 

En eski mesajlaşma uygulamalarından ICQ kapatılıyor - 2. Resim

VK, ICQ'nun mobil versiyonlarını piyasaya sürmüştü ve bu da kullanıcı tabanının kısa süreli büyümesini sağlamıştı ancak bu büyüme çok sürmedi. Uygulama yıllardır güncellenmiyor ve hem Apple App Store hem de Google Play Store'dan kaldırılmış durumda.

Kaynak: Tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...