Tgrt Haber

En popüler cep telefonları belli oldu: iPhone birinci değil

31 Ocak 2022 13:48
En popüler cep telefonları belli oldu: iPhone birinci değil
cep telefonu,,akıllı telefon,,samsung,,apple,,nokia,

Cep telefonları son 20 yıldır lüks olmaktan çıkıp bir ihtiyaç haline geldi. Teknoloji uzmanları, 2000 yılından beri en popüler telefonların belli olduğunu açıkladı. Birçok kişi bunun iPhone modeli olduğunu düşünebilir ama değil.

Apple cep telefonları 2007'den bu yana dünya çapında milyarlarca satıldı. Şu anda en popüler telefon modellerinden birçoğu iPhone’lar. Ancak ne Apple ne de Samsung modellerinden hiçbiri kendilerinden önceki bir telefon devini geçemedi. 

2014'te piyasaya sürülen iPhone 6 ve 6 Plus, 222,40 milyon satış ile en popüler telefonlardan biri. Ayrıca Apple’ın en başarılı telefonu olma özelliğini de halen sürdürüyor. Üstelik iPhone 12 ve iPhone 13 serilerine rağmen. Ancak yine de iPhone 6/6+ modelleri dünyada en çok satılan ikinci telefon konumunda.

Birinci sırada ise bir dönemin efsane telefonu Nokia 1100. Nokia 1100, dönemine göre oldukça yenilikçi özellikler sunarak popülaritesini artırmıştı. Snake oyunu ve el feneri özellikleriyle piyasaya çıkan telefon, 2003 ile 2009 yılları arasında 250 milyondan fazla satışa ulaştı. 

Mobiles.co.uk tarafından derlenen verilere göre, başka bir Nokia markası da üçüncü sırada yer alıyor. Nokia 3310 ise, 2004'ten beri 136 milyon satış yaptı. Bu arada Motorola Razr V3 telefon, 2000 yılında 130 milyon kişinin kalbini kazandı.

BLACKBERRY LİSTEDE YOK

Apple’ın 76,6 milyon satışa ulaşan 2013’te piyasaya sürülen iPhone 5C/5S modelleri beşinci sıranın sahibi. Diğer iPhone modelleri ve Samsung Galaxy cihazları da ilk 10’a girdi. Şaşırtıcı bir şekilde, Blackberry en popüler telefonlar arasında kendine yer bulamadı.

En popüler cep telefonları belli oldu: iPhone birinci değilNokia 1100

Mobiles.co mobil uzmanı Kyle Wilson, "Doksanlarda büyüyen herkesin ilk Nokia cep telefonlarıyla ilgili hoş anıları vardır. Bu nedenle bunların son 20 yılın en popüler telefonları olarak kanıtlanmış olduğunu görmek ilginç" dedi. 

En popüler cep telefonları belli oldu: iPhone birinci değiliPhone 6

Konuşmasının devamında ise mobil uzmanı, Samsung ve Apple’ın günümüzde akıllı telefon pazarının hakimi olarak görüldüğünü ancak Nokia'nın ilk cep telefonlarının önceki nesiller arasında ‘ikonik’ kalacağını söyledi. 

Kyle Wilson, “Piyasa çıktıkları yıllarda neredeyse her beş cep telefonu sahibinden biri 1100 veya 3310'a sahipken, bu 2021'de kimsenin ulaşamayacağı etkileyici bir başarı." şeklinde konuştu. 

Teknoloji uzmanları, sık sık yeni telefonlar çıkararak piyasaya süren şirketlerin aksine, eski telefonların daha uzun süre satma avantajına sahip olduğunu söylüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...