Tgrt Haber

Epic Games'ten Ukrayna için yardım kampanyası: İki haftalık gelir verilecek

20 Mart 2022 11:46 - Güncelleme : 20 Mart 2022 12:05
Epic Games'ten Ukrayna için yardım kampanyası: İki haftalık gelir verilecek

Oyun platformlarının önde gelen isimlerinden Epic Games, yeni sezonu ile çıkış yapan Fortnite'ın iki haftalık gelirlerini Ukrayna'ya bağışlayacağını açıkladı. Google'ın ardından Epic Games'in yardımı da Ukrayna'ya ne kadar önem verildiğinin bir parçası.

Dünyaca ünlü şirketlerin Rusya'ya yaptırımları devam ederken, bunlardan bazıları ise Ukrayna'ya yardım kapmanyaları yapmakta. 

Teknoloji devi Google, Ukrayna'ya destek konusunda ne kadar titiz olduğunu gösterirken, kısa süre önce oyun platformu Epic Games'te kervana katıldı.

FORTNITE GELİRLERİ UKRAYNA'YA BAĞIŞLANACAK

Bilindiği üzere Fortnite'ın yeni sezonu bugün başlayacak. Oyun geliştirici ve yapım şirketi Epic Games ise sezon öncesi bir açıklama yaptı.

Epic Games'ten Ukrayna için yardım kampanyası: İki haftalık gelir verilecek

Rusya'nın iki haftadan fazladır süren işgaline karşın Epic Games, Ukrayna için maddi yardımda bulunacağını belirtti. Şirket, Fortnite'ın yeni sezon gelirinin iki haftalığını Ukrayna'ya yardım olarak verecek.

 Ukrayna'ya insani yardımda bulunan Epic, 20 Mart ile 3 Nisan arasında Fortine'tan sağlanacak gelirleri Ukrayna'ya bağışlayacak. Bu, parayla satın alımlar, abonelikler, hediyeli savaş bileti ve belirli kozmetik paketler dahil olmak üzere oyundaki çoğu gelirleri kapsıyor.

BİR YARDIM DA MICROSOFT'TAN

Epic Games'in bağışına ek olarak yazılım devi Microsoft'ta kolları sıvadı. Teknoloji devi yardım çabasının bir parçası olarak bu süre zarfında, gelirlerini Fortnite için harcayak ve Ukrayna'ya yardım kapsamında önemli bir adım atmış olacak. 

Yardım kapmanyası hakkında konuşan Epic Games sağlanan gelirlerin; Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu ve Dünya Gıda Programı gibi birkaç farklı kuruluşa bağışlayacak. Ayrıca Epic, önümüzdeki haftalarda bu kuruluşlara birkaç ekleme yapacağının da altını çizdi. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...