Tgrt Haber

Eski sim kartların sonunu getirecek yenilik: Android 13 ile e-SIM devrine geçilecek

03 Nisan 2022 10:22 - Güncelleme : 03 Nisan 2022 10:34
Eski sim kartların sonunu getirecek yenilik: Android 13 ile e-SIM devrine geçilecek

Google radikal bir değişikliğe gidiyor. Teknoloji devi, bir sonraki Android 13 güncellemesi ile eski sim kartları rafa kaldıracak yenilik getirecek. İşte detaylar...

Google’ın bir sonraki işletim sistemi hakkında sızıntılar gelmeye devam ediyor. Kapsamlı bir güncelleme olması beklenen Android 13, sim kartlarla ilgili önemli bir özelliği de beraberinde getirecek.

Android 13 halihazırda beta olarak geliştiriciler tarafından kullanılabiliyor. Dolayısıyla gelecek özelliklere de bu sayede erken erişebilmek mümkün. Son beta sürümüne göre Google, eski sim kartları rafa kaldıracak bir özellik üzerine çalışıyor.

ANDROID 13 İLE TAMAMEN E-SIM DEVRİNE GEÇİLECEK

Google’ın son zamanlarda yayınladığı beta sürümü, sim kartlar ile ilgili önemli bir değişikliği ortaya koyuyor. Teknoloji devi, Android 13 ile sim kartların sonunu getirip, e-SIM’e tamamen geçiş yapabilir. 

Eski sim kartların sonunu getirecek yenilik: Android 13 ile e-SIM devrine geçilecek

Aslında Google, söz konusu özelliği getirmek için uzun süredir çalışmalarını sürdürüyor. Son olarak 2020’de AOSP ROM’da tespit edilen e-SIM yeniliği, Android 13 ile tamamen hayatımıza girebilir. 

Radikal bir değişikliğe imza atması beklenen Google, bir adet e-SIM ile iki farklı operatöre bağlanmaya olanak tanıyacak. Bu sayede fiziksel olarak sim kart kullanma derdi de son bulacak.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...