Tgrt Haber

Eski Twitter kurucusundan rakip uygulama: Bluesky kullanıma sunuldu

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
02 Mart 2023 17:10 - Güncelleme : 02 Mart 2023 17:18
Eski Twitter kurucusundan rakip uygulama: Bluesky kullanıma sunuldu
twitter,jack dorsey,bluesky

Elon Musk'ın gelişi sonrası Twitter'ın rakip uygulaması sayısı da arttı. Bunların arasına yakın zamanda Twitter'ın kurucusu da katıldı. Jack Dorsey, Twitter'a rakip platform Bluesky'yi geliştirdi ve kullanıma sundu.

Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasının ardından rakip uygulamalar da arttı. Twitter'ın eski kurucusu da bu furyaya katıldı ve kendi sosyal medya platformunu geliştirdi. 

Apple için App Store'de beta testlerine başlayan Bluesky isimli uygulama, Twitter'a rakip olarak geliyor. Söz konusu uygulama Musk'ın satın aldığı Twitter'dan da tamamen bağımsız.

TWİTTER'A RAKİP ÇIKTI

Şu anda, Bluesky’a yalnızca davet aracılığıyla katılabiliniyor, ancak kullanıcılar bekleme listesine de kaydolabilirler. Öte yandan  Twitter’ın “What’s happening?” sorusunun yerine Bluesky’da “What’s up?” sorusu yer alsa da Twitter ve Bluesky arasında büyük farklar yok gibi görünüyor.

Bluesky, ekim ayında geliştiriciler için özel bir beta sürümünde kullanıma sunulmuştu. Ancak şirketin App Store'da böyle bir beta testi oluşturuyor olması, çevresini daha genişletmek ve daha fazla kullanıcıya ulaşmak istemesi şeklinde açıklanabilir. 

Eski Twitter kurucusundan rakip uygulama: Bluesky kullanıma sunuldu

Bluesky da Twitter'da olduğu gibi diğer kişileri arayıp takip edebiliyor, diğer yandan o kişilerin güncellemelerini bir Ana Sayfa zaman akışında görünütlemek de mümkün.

Ek olarak Bluesky kullanıcıları hesapları paylaşabiliyor, sessize alabiliyor ve engelleyebiliyor. Ayrıca platformda retweet'e benzer repost özelliği bile yer alıyor.

Özellikle Mastodon benzeri uygulamalar bu süreçte fazlasıyla ilgi görmüştü ve görmeye de devam ediyor. Fakat Twittter'ın kurucusu Jack Dorsey tarafından desteklenen Bluesky, Twitter'a en fazla benzeyen platformlardan biri diyebiliriz. Bu nedenle uygulamanın App Store'da yerini almış olması sevindirici. Şu anda beta sürümde olunsa bile kısa bir süre sonra uygulamanın herkes için açık hale getirilmesi ise olası. 

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...