Tgrt Haber

Yakalanmak istemiyorsanız Facebook mesajlarının ekran görüntüsünü almayın!

02 Şubat 2022 17:00 - Güncelleme : 02 Şubat 2022 17:17
Yakalanmak istemiyorsanız Facebook mesajlarının ekran görüntüsünü almayın!

Teknoloji devi Meta, Messenger servisinde önemli bir güncelleme yapıyor. Kullanıcıların güvenliğini ve gizliliğini korumak isteyen şirket, sohbetlerin ekran görüntüsü alınınca bildirim gönderecek.

Meta şirketinin CEO’su Mark Zuckerberg, Facebook Messenger için sosyal medya platformundaki gizliliği önemli ölçüde artırmayı amaçlayan birkaç yeni büyük değişikliği duyurdu.

Eğer mesajlaştığınız kişinin ekran görüntüsü aldığınızı bilmesini istemiyorsanız, Facebook Messenger sohbetlerinin ekran görüntüsünü almayın. Çünkü Mark Zuckerberg, kaybolan mesajların ekran görüntüsünü alan Facebook Messenger kullanıcılarına bir uyarı yaptı.

FACEBOOK, KAYBOLAN MESAJLARI BAŞLATTI

Facebook’un kurucusu ve CEO'su, Messenger’da kaybolan sohbetlerinin ekran görüntüsünü alanların artık karşı tarafa giden bildirimle ifşa olacağını açıkladı. Zuckerberg, eşi Priscilla Chan ile yaptığı konuşmanın ekran görüntüsüyle birlikte, "Uçtan uca şifreli Messenger sohbetleri için yeni güncelleme, böylece biri kaybolan bir mesajın ekran görüntüsünü alırsa bir bildirim alacaksınız." dedi.

Yakalanmak istemiyorsanız Facebook mesajlarının ekran görüntüsünü almayın!

Ayrıca şifreli sohbetlere GIF'ler, çıkartmalar ve tepkiler de ekliyoruz" diye ekledi. Bununla birlikte, Facebook Messenger platformunda artık kullanıcılar mesajlarını yok olacak şekilde ayarlayabilecek. Yani kaybolan mesajlar Messenger’a da geldi. Bu özellik, Telegram ve WhatsApp’ta bulunuyor.

USA Today'e göre, özellik şimdiye kadar Amerika Birleşik Devletleri'nde kullanıma sunuldu ve önümüzdeki haftalarda Avrupa'daki Facebook kullanıcılarına da sunulacak. Yeni özellikler Türkiye'deki kullanıcılara da büyük olasılıkla haftaya gelecek.

Facebook’un yanı sıra rakip mesajlaşma platformlarında da kaybolan mesajlar ve ekran görüntüsü bildirimleri bulunuyor.

Sosyal medya devi Facebook’un böyle bir adım atmasının sebebi olarak, çevrimiçi güvenlik ve ifade özgürlüğü eleştirileri gösteriliyor. Bu arada, güncellemeler Meta'nın sahibi olduğu Instagram için de geçerli olacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Cemal 18 Ağustos 2022 22:32

Messenger atlama yapıyor

Sonraki Haber Yükleniyor...