Tgrt Haber

Facebook sevilen uygulamayı kapatıyor

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: 9to5Google
24 Ağustos 2023 10:49 - Güncelleme : 24 Ağustos 2023 10:49
Facebook sevilen uygulamayı kapatıyor
,messenger,sosyal medya

Düşük seviye telefonu olan kullanıcılar tarafından sıkça tercih edilen Messenger Lite uygulaması için yolun sonu geldi. Meta, hizmeti kapatacağı tarihi açıkladı.

Meta, Facebook'un Messenger Lite uygulamasını kullanımdan kaldıracağını duyurdu. İlk olarak 2016 yılında yayınlanan bu uygulama, yavaş internet bağlantısına ve düşük seviye telefona sahip olan kullanıcılar tarafından tercih ediliyordu.

Messenger Lite, Messenger'ın ana sürümünde bulunan birçok özelliğe sahip değildi. Hatta Meta, animasyonlu GIF desteğini bile iki sene sonra uygulamaya kazandırmıştı. Yalnızca temel düzeyde mesajlaşma hizmeti sunan uygulama, düşük depolama tüketimiyle de ön plana çıkıyordu.

MESSENGER LİTE İÇİN YOLUN SONU

9to5Google sitesinin haberine göre, bugünden itibaren Messenger Lite uygulamasını açan kullanıcıları, mesajlaşmaya devam edebilmeleri için standart Messenger uygulamasını kullanmaları gerektiğini söyleyen bir uyarı penceresi karşılayacak.

Meta, Messenger Lite'ın kapatılmasının, mesajları silmeyeceğini vurgularken, aynı zamanda kullanıcılarına tüm sohbet geçmişini ana Messenger uygulamasında bulabileceklerini açıkladı. 18 Eylül'e kadar mevcut kullanıcılar için çalışmaya devam edecek olan bu servis, bu tarihten sonra ise kapatılacak.

Meta tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Messenger Lite uygulaması artık indirilemez veya yeni mesajlar göndermek için kullanılamaz. Aynı deneyime ek özelliklerle (uygulamanızı kilitleme gibi) erişmek için Messenger uygulamasının güncellenmiş sürümüne geçebilirsiniz. Ayrıca, Messenger Lite uygulaması kadar küçük olan ve daha eski bir cihazda veya düşük bağlantı hızına sahip bir bölgede bile daha hızlı çalışan Messenger uygulamasına geçtikten sonra tüm eski bilgilerinizi (kişileriniz ve mesaj geçmişiniz gibi) tutabilirsiniz."

SMS ÖZELLİĞİNİ DE KALDIRMIŞTI

Meta geçtiğimiz haftalarda yayınladığı bir başka duyuruda, Messenger'ın varsayılan SMS uygulaması olarak kullanılamayacağını, artık hizmeti üzerinden kısa mesaj gönderme ve alma işlemlerinin yapılamayacağını açıklamıştı.

18 Eylül'de Messenger Lite uygulamasının kapatılmasının ardından, 28 Eylül'de de ana Messenger uygulaması SMS işlevlerini kaybedecek.

Kaynak: 9to5Google
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...