Tgrt Haber

Finlandiya'da ilginç vur-kaç olayı: Bu sefer suçlu 'insan' değil

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Jalopnik.com
03 Şubat 2024 17:34 - Güncelleme : 03 Şubat 2024 17:50
Finlandiya'da ilginç vur-kaç olayı: Bu sefer suçlu 'insan' değil
robot,yapay zeka

Finlandiya'da bir teslimat robotu karlı kaldırımda kontrolünü kaybederek park halindeki araca çarptı. Ardından olay mahallinden hızla uzaklaştı. Polis şu anda soruşturmayı yürütüyor.

Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de geçtiğimiz cumartesi günü Starship Technologies şirketine ait bir teslimat robotu, karlı bir kaldırımda kontrolünü kaybederek park halindeki bir araca çarptı. Yerel basında çıkan habere göre, altı tekerlekli robotun çarpışmanın ardından "hiçbir not bırakmadan" olay yerinden uzaklaştığı belirlendi.

İsmini vermek istemeyen görgü tanıklarından biri olayı "Robot aracın yanında salınan güvenlik bayrağıyla ileri geri sallanarak araca çarptı" sözleriyle anlattı. Teslimat robotunun, çarpışmanın ardından adeta hiçbir şey olmamış gibi davranarak "kaçtığını" da belirtti.

ROBOT HENÜZ BULUNAMADI

Çarpışmanın etkisiyle park halindeki aracın ön ve arka kapıları zarar gördü. Ardından görgü tanığı da acil durum merkezine bildirimde bulunarak polisi haberdar ettiğini aktardı. Fin şirketi S Group şu anda olayı soruştururken, polis ekipleri ise böyle bir vakayla ilk kez karşılaştıklarını belirtti.

ShiftDelete.Net'in haberine göre S Group Finlandiya’nın gıda mağazası zinciri S-kaupat, geçtiğimiz yıl en büyük teslimat robotu şirketlerinden Starship Technologies ile işbirliği yapmıştı.

Şirket, müşterilere akıllı telefon aracılığıyla hizmet veren bu otonom teslimat robotlarından yüzlercesine sahip. Yaşanan bu olayın ardından teslimat şirketi, kazayı soruşturduğunu ve suçluyu bulmak için adımlar attığını duyurdu.

Kaynak: Jalopnik.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...