Tgrt Haber

Fiyatı 50 bin TL'yi geçiyor: Apple 2023 model MacBook Pro modellerini tanıttı!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: LOG-Apple
17 Ocak 2023 17:25 - Güncelleme : 17 Ocak 2023 17:30
Fiyatı 50 bin TL'yi geçiyor: Apple 2023 model MacBook Pro modellerini tanıttı!
macbook pro,,teknoloji

Apple, beklendiği gibi bugün yeni MacBook Pro modellerini tanıttı. 2023 model MacBook Pro, M2 Pro ve M2 Max işlemciler ile geliyor ve performans konusunda deneyimi ileri seviyeye taşıyor. İşte yeni MacBook Pro’ların özellik ve fiyatları…

Apple, kısa süre önce online mağazasını geçici olarak kapattı. Firmanın Apple Store’u neden kapattığına dair açıklama gelmezken, iddialar yeni MacBook Pro’ların tanıtılacağı yönündeydi.

Beklendiği gibi de oldu. Cupertino merkezli teknoloji devi, bugüne kadarki en hızlı MacBook Pro modellerini tanıttı. Her iki ürün de performans konusunda rakiplerinin çok ötesinde…

2023 MODEL MACBOOK PRO’LAR TANITILDI

Tasarım açısından 2021’de karşımıza çıkan M1’li sürümlerden hiçbir farkı olmayan dizüstü bilgisayarlar, beklendiği gibi M2Pro ve M2Max işlemciler üzerine kuruluyorlar. Bu sayede performans konusunda Apple tarihindeki en hızlı laptoplar olarak kayıtlara geçiyor.

Fiyatı 50 bin TL'yi geçiyor: Apple 2023 model MacBook Pro modellerini tanıttı!

Yeni duyurulan işlemcilerden M2 Pro 12 çekirdekli CPU ve 19 çekirdekli GPU ile donatılıyor. M2 Max ise en üstte 12 çekirdekli CPU ve tam 38 çekirdekli GPU ile alınabiliyor. 96 GB’a kadar RAM özelleştirmesi sunan işlemciler, 5nm üretim sürecinden çıkıyor ve yapılan işleme göre yüzde 40 seviyesinde performans artışı getiriyor.

Fiyatı 50 bin TL'yi geçiyor: Apple 2023 model MacBook Pro modellerini tanıttı!

Bir diğer yenilik ise bağlantı tarafında. Apple, tasarımda herhangi bir değişiklik yapmazken yeni MacBook Pro’larında Wifi 6E desteğine yer veriyor. Fiyatlar ise dudak uçuklatıyor.

Apple’ın internet sitesinde yer alan bilgiye göre 14 inç model için 1.999 dolar, 16 inç ise 2.499 dolardan başlayan fiyatla satışa sunulacak. Bilgisayarların Türkiye fiyatı ise 49.999 TL ve 62.499 TL’den başlıyor.

Yeni işlemciler hakkında “Yalnızca Apple; M2 Pro ve M2 Max gibi SoC mimarileri geliştiriyor. Bu çipler inanılmaz profesyonel performans ve sektör lideri güç verimliliği sunuyor.” diyen Apple’ın Donanım Teknolojilerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Johny Srouji sözlerine şöyle devam ediyor: “Daha da güçlü CPU ve GPU, daha geniş birleşik bellek desteği ve gelişmiş media engine ile M2 Pro ve M2 Max, Apple çiplerin olağanüstü gelişimini gözler önüne seriyor.”

Kaynak: LOG-Apple
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...